OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Λιβύη: Επελαύνουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, κατέλαβαν το λιμάνι της Σύρτης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ να προελαύνουν και να καταλαμβάνουν κομβικά σημεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το Sputnik, το οποίο επικαλείται στρατιωτική πηγή του LNA, και το LibyaReview, δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) εισήλθαν στην πόλη Σύρτη και ανέκτησαν τον έλεγχο του λιμανιού και κάποιων περιοχών της πόλης.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χάφταρ υποστηρίζει ότι κατέλαβε περιοχές γύρω από τη Σύρτη, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής βάσης αλ Καρνταμπίγια.

«Κατευθυνόμαστε προς την καρδιά της πόλης για να ολοκληρώσουμε την απελευθέρωσή της», είπε ο Χάλεντ αλ Μαχτζούμπ, ένας εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας κάτοικος της πόλης είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters: «Βλέπουμε αυτοκινητοπομπές του Λιβυκού Εθνικού Στρατού μέσα στην πόλη της Σύρτης. Ελέγχουν μεγάλο μέρος της πόλης τώρα. Επίσης, ακούμε πυρά».

Θωρακισμένα οχήματα που το καθεστώς Ερντογάν έχει στείλει στη Λιβύη για να ενισχύσει την κυβέρνηση του Σάρατζ, περνούν στα χέρια των δυνάμεων του Χάφταρ, όπως φαίνεται στο βίντεο.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice