OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε κόκκινο συναγερμό οι ΗΠΑ – Αναμένουν άμεσα χτύπημα από το Ιράν- Ξεκίνησε η ταφή Σουλεϊμανί

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές, υπό των φόβο  αντιποίνων από το Ιράν μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, την ώρα που γίνεται η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του , στην πόλη Κερμάν.

Δημοσίευμα του Associated Press, αναφέρει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν πως το Ιράν θα απαντήσει και υπογραμμίζουν την υψηλή στρατιωτική ετοιμότητα της χώρας και την προετοιμασία της για μία πιθανή απόπειρα κατά Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή. Παράλληλα έχει εκδοθεί προειδοποίηση προς τα πλοία που πλέουν στον Περσικό για το “ενδεχόμενο ιρανικής ενέργειας” κατά αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται το δημοσίευμα χωρίς να τον κατονομάζει, κάνει την εκτίμηση πως οι ΗΠΑ αναμένουν “μία μεγάλη επίθεση, μέσα στις δύο επόμενες ημέρες”.

Αναλυτές πιστεύουν ότι μετά την δολοφονία Σουλεϊμανί, τίποτα δεν θα είναι δεδομένο και σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή κλίματος με απρόβλεπτες συνέπειες.

Την ίδια ώρα στην Κερμάν, ξεκίνησε η κηδεία του Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία διακόπηκε μετά το τραγικό συμβάν κατά το οποίο ποδοπατήθηκαν δεκάδες άτομα , με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Χιλιάδες Ιρανοί που προσήλθαν να αποχαιρετίσουν τον δημοφιλή στρατηγό, ζητούν εκδίκηση.

 

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice

Ουκρανία: Κατάρριψη 14 ρωσικών drones – Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους καταγγέλλει η Ρωσία

otavoice

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στο Κορδελιό της Σμύρνης

otavoice