OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Πύργου: “Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα για το μεταναστευτικό”-Αντιδράσεις για κλειστές δομές

Μομφές για την διαδικασία επιλογής χώρων για τις δομές , άφησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος υπονοώντας ότι από πίσω κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Την ώρα που υπάρχουν δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια, κάποιοι επιλέγουν κτίρια ιδιωτών , με το ανάλογο αντίτιμο. Όπως και στην περιοχή μας όπου επιλέχθηκε το “Αιγαίον” το οποίο ανήκει σε εφοπλιστική οικογένεια.  Ένας χώρος που αποδείξαμε με στοιχεία ότι είνια ακατάλληλος , αλλά οι αρμόδιοι επιμένουν.

Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά δεν θα λύσουμε εμείς , μια μικρή χώρα το μεταναστευτικό πρόβλημα, που δημιουργείτε από τους πολέμους.

Ούτε θα δεχτούμε αποφάσεις τετελεσμένες. Θα αντιδράσουμε , όπως αντιδρά το σύνολο των συναδέλφων μου αυτοδιοικητικών. Προτείναμε , μαζί με τους τοπικούς βουλευτές και υποδείξαμε λύση αλλά κάποιοι επιμένουν να χτίσουν στον Πύργο ένα σύγχρονο Αλκατράζ. 

Θα φυλακίσουν σε 4 στρέμματα 1500 άτομα; Θα είναι μια μόνιμη απειλή. Η Ηλεία ήδη φιλοξενεί 5000 οικονομικούς μετανάστες. Επίσης έχουμε άλλους 480 πρόσφυγες σε δυο δομές φιλοξενίας.

Προχωράμε σε δημοψήφισμα στην περιοχή μας. 

Αυτά είπε κατά την έξοδο του από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ηλεία, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice