OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δαρδαμάνης: «Θέλουμε να στηρίξετε τον αγώνα μας για να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες των ΟΤΑ προς τους πολίτες»

Διαβάστε την ομιλία του προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκου Δαρδαμάνη στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

“Κύριε Πρόεδρε,

Φίλες φίλοι,

Αγαπητοί Σύνεδροι, εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΟΠ-ΟΤΑ, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετέχουμε και να απευθύνουμε χαιρετισμό  στο Συνέδριό σας.

Κάθε φορά συνηθίζουμε να λέμε για κρίσιμο και καθοριστικό Συνέδριο αλλά τελικά συμβαίνει πραγματικά κάθε φορά το Συνέδριό σας να είναι κρίσιμο και καθοριστικό, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που ο τόπος διανύει την μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση.

Κρίση οικονομική, θεσμική, ηθική κρίση Δημοκρατίας, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το Σύνταγμα της Χώρας δεν τηρείται ή τηρείται εν μέρει, αφού πολλοί Νόμοι έχουν κριθεί Αντισυνταγματικοί χωρίς βεβαίως να έχουν ακυρωθεί έως σήμερα.

Όπως και νάχει η κρίση κάποτε θα τελειώσει.

  • Tο θέμα είναι τι θα έχει απομείνει στην κοινωνία
  • Tι θα έχει αλλάξει στο Κράτος;
  • Ποιες θα είναι οι αλλαγές στην πολιτική διακυβέρνηση.
  • Ποια θα είναι η αλλαγή στο πολιτικό σύστημα.

Ποιες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να γίνουμε σοβαρό Κράτος ;

Γιατί μέχρι τώρα, βαπτίστηκε Μεταρρύθμιση η Δημοσιονομική προσαρμογή οι μειώσεις μισθών, οι περικοπές συντάξεων, η υπερφορολόγηση, οι αυξήσεις εισφορών και οι κατασχέσεις κ.λ.π.

Πραγματική Μεταρρύθμιση που θα εκσυγχρονίσει  και θα αλλάξει το Κράτος στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, στην Δικαιοσύνη, τη φορολογική πολιτική, την γραφειοκρατία, το Σύνταγμα δεν έχει γίνει και βέβαια θα πρέπει να γίνουν γενναίες θεσμικές αλλαγές και η Τ.Α. 1ου και 2ου βαθμού όπως ξέρει και μπορεί και  το έχει αποδείξει επανειλημμένα και καθοριστικά στα χρόνια της κρίσης να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.

Είναι αλήθεια ότι χωρίς την Τ.Α. δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί.    

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν για πρώτη φορά με απλή αναλογική και αναγκαστικά θα πρέπει να προετοιμαστείτε για συμμαχίες.

Συμμαχίες οι οποίες στην πορεία θα δοκιμαστούν.

Συμμαχίες οι οποίες θα πρέπει πάνω από όλα να έχουν στόχο την Κυβερνησημότητα των Δήμων και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει στην Τ.Α. αρμοδιότητες με τους ανάλογους πόρους.

Να μπει ένα τέλος στις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων από την Κυβέρνηση για να μπορέσει η Τ.Α. να επιτελέσει το έργο της.

Με τον Κλεισθένη ένα  αλλά και αυτόν που θα επακολουθήσει με αλλαγές σε θεσμικά , οικονομικά αλλά και γεωγραφικά θέματα, γιατί είναι βέβαιο ότι ο Καλλικράτης δημιούργησε και προβληματικούς Δήμους κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα  

Όμως σήμερα είναι ευκαιρία να αναφερθούμε και στα προβλήματα των  εργαζομένων στους ΟΤΑ για αυτό και τα καταθέτουμε στο Συνέδριό σας.

Για εμάς πρώτο θέμα είναι η Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία, τα μέτρα πρόληψης των ατυχημάτων και η παροχή των ειδών ατομικής Προστασίας.

Δυστυχώς κάθε μέρα έχουμε ατυχήματα και συχνά απώλειες ανθρώπινων ζωών και έχουμε πληρώσει με βαρύ τίμημα  λάθη και παραλείψεις.

Δυστυχήματα τα οποία ίσως να είχαν αποφευχθεί αν τηρούνταν τουλάχιστον η υπάρχουσα Νομοθεσία.

Να τεθεί τέλος στην ομηρία των εργαζομένων  στις αντιλήψεις και τις λογικές κάποιων για χαμηλές αποδοχές και ανασφαλείς εργασιακές σχέσεις.

Γι αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και να επιλύσει άμεσα το θέμα των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων  που επί πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, (βοήθεια στο σπίτι ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ, Βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Όπως επίσης η εκκρεμότητα με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που ήταν υπόσχεση της σημερινής Κυβέρνησης και δεν έχει τηρήσει αφού μόνο το 1/3 αυτών έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους και μάλιστα την στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και μεγάλα κενά.

Την Εκλογική Αποζημίωση ανά μήνα.

Τα Έξοδα Κίνησης σε υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24 ώρο.

Την τακτική εκπαίδευση του προσωπικού.

Το καθηκοντολόγιο έτσι ώστε κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του αλλά και τα δικαιώματά του.  

Την Αξιολόγηση με την οποία εμείς δεν διαφωνούμε γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Φυσικά, χωρίς ποσοστώσεις και τιμωριτικές διαθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους.

Την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού με Νομοθετική ρύθμιση, αφού οι Νόμοι που τους κατάργησαν κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.

Και τέλος θα πω αυτό που είπα και στο προηγούμενο Συνέδριο σας, οποιαδήποτε περικοπή στο Επίδομα Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας και τα ΒΑΕ, θα είναι αίτια πολέμου για εμάς και  κάθε Εργαζόμενο στους ΟΤΑ απέναντι σε κάθε Κυβέρνηση.

Και βέβαια αναμένουμε τα αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ

Στις παραπάνω διεκδικήσεις μας ζητάμε την στήριξή σας.

Θέλουμε να στηρίξετε τον Αγώνα μας για να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες των ΟΤΑ προς τους πολίτες κάτι που θέλετε και εσείς  αλλά και στους εργαζόμενους.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις του Συνεδρίου σας τις οποίες και θα στηρίξουμε όπως πάντα και ειλικρινά προσδοκούμε σε καλύτερη συνεργασία στο μέλλον χωρίς αυτό να ακυρώνει την συνεργασία που είχαμε  έως τώρα.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ¨.

 

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice