OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρέμβαση Νίμιτς για τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας “μακεδονικής” γλώσσας

O προκλητικός Ζάεφ για τα περί διδασκαλίας “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και η… προκλητική αφωνία της κυβέρνησης για όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σε συνδυασμό πάντως με την πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε Εθνικές περιπέτειες. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων είναι πρόδηλος όσο φτάνουμε στην υπογραφή της συμφωνίας και είναι αμφίβολο αν μπορεί κάποιος να μαζέψει τις συνέπειες όλης αυτής της ιστορίας.

Πριν από λίγο υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Ειδικό Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς προς τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, σχετικά με τα όσα ανέφερε χθες περί διδασκαλίας “μακεδονικής” γλώσσας.

Όπως μετέδωσε ο realfm 97.8, ο κ. Νίμιτς κάλεσε τον κ. Ζάεφ να μείνει πιστός στο πνεύμα, στο γράμμα και στην ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών. Στην κυβέρνηση πάντως θεωρούν ότι δεν ενέχει κινδύνους η συμφωνία, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά υπάρχει καταστρατήγηση της Συμφωνίας. Η συμφωνία προβλέπει ρητά ότι δεν θα υπάρχει καμία εμπλοκή στα εσωτερικά της άλλης χώρας, της FYROM προς την Ελλάδα.

Όταν κάνει δηλώσεις ο Ζάεφ, δεν πρόκειται για ερμηνεία της συμφωνίας αλλά για ευθεία παράβαση, τονίζει η ελληνική πλευρά.

 

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice