OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ερντογάν απειλεί με νέα στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Έτοιμος να  εξαπολύσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας να χάνει τον στρατηγικό του στόχο και τα προπύργια των φιλότουρκων Σύρων ανταρτών να περνούν στα χέρια του καθεστώτος Άσαντ.

Στην ομιλία του  ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί μια νέα εισροή μεταναστών. Προχθές, δήλωσε πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία  συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

Δεν παρέλειψε κατά την προσφιλή του τακτική  να στρέψει τα πυρά του και εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του σχεδίου του, για το Μεσανατολικό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία» μένοντας «σιωπηλές» μπροστά στο αμερικανικό σχέδιο, για το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος λέει πως θα διευθετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

«Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας», υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του .

Σχετικά Άρθρα

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice

Ο Λευκός Οίκος ανασκευάζει τη δήλωση Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα – Όχι σε νέες εκλογές

otavoice

Κατακραυγή για την αιματηρή εισβολή εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

otavoice

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice