OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αποχώρησαν οι δήμαρχοι από την Ημερίδα του ΥΠΕΝ στην Πτολεμαΐδα

Αποχώρησαν οι δήμαρχοι και οι φορείς από την Ημερίδα που οργάνωσε το ΥΠΑΝ στην Πτολεμαίδα. με θέμα τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας, στην μεταλιγνιτική εποχή.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων της χώρας Βασίλης Γιαννάκης , δήμαρχος Φλώρινας πλαισιωμένος από όλους τους δημάρχους, ανακοίνωσε ότι αποχωρούν από την ημερίδα, μιας και δεν έχει οργανωθεί σωστά αλλά και ο χρόνος που μας δίνετε δεν αρμόζει στην σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι δήμαρχοι ομόφωνα δήλωσαν πως “Πρέπει  η περιοχή μας να περάσει σε ένα νέο μοντέο αλλά δεν μπορεί να γίνει βίαια και μέχρι το 2023 όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.  Ζητάμε την συμμετοχή μας στο συντονιστικό όργανο της επιτροπής  για την μεταλιγνιτική εποχή και στη συνέχεια να γίνει η διαβούλευση με τρόπο αποτελεσματικό,  αφού θα υπάρχουν και μετά από ένα δίμηνο οι προτάσεις της Παγκόσμιας  Τράπεζας.”

Δηλώσεις έκανε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς όπου χαρακτήρισε τον διάλογο προσχηματικό και ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει σε τόπο και χρόνο, όπου θα μπορούν να καταγραφούν τα αιτήματα της περιοχής. Η απόφαση μας ήταν ομόφωνη, και αποχωρήσαμε ανέφερε ο δήμαρχος Εορδαίας.

Από την ημερίδα αποχώρησαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ , με επικεφαλή τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη , χαρακτηρίζοντας τον σημερινό διάλογο προσχηματικό.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice