OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει παράνομα 16 νησιά στο Αιγαίο

Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μέσω συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Hürriyet. Ακολουθώντας την πάγια τουρκική τακτική , της πλήρους αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωματων της Ελλάδας στο Αιγαίο θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας.

Βέβαια αποτελεί εκδήλωση περίσσιου θράσους να μιλά για νομιμότητα και διεθνείς συνθήκες ο εισβολέας στην Κύπρο, στην Συρία και στη Λιβύη. Ο βιαστής του Δικαίου των Θαλασσών.

“Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς”, σημείωσε ο Ακάρ και πρόσθεσε:

“Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκύπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας”.
Πηγή πληροφοριών enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice