OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Νέας Σμύρνης: Στις 10 ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Guardian

Από χθες, το πρωί, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Τhe Guardian» (https://www.theguardian.com/…/10-best-city-neighbourhoods-e…) κάνει όλους τους Νεοσμυρνιώτες περήφανους.

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας ψήφισαν τις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης. Ανάμεσά τους ήταν η γειτονιά της Νέας Σμύρνης. Όλοι, μα όλοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων και πεποιθήσεων, αναδημοσίευσαν την είδηση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το άρθρο.

Ας δούμε τώρα γιατί ο David επέλεξε την πλατεία και τα πέριξ αυτής μέρη ως την πιο όμορφη δική του γειτονιά. Τι είναι αυτό που κάνει την πλατεία της Νέας Σμύρνης ξεχωριστή; Είναι η ιστορικότητά της, η ομορφιά της, το πράσινο και τα μαγαζιά της; Είναι αυτά και άλλα τόσα. Η αλήθεια είναι πως όλοι οι Δήμαρχοι που πέρασαν απ’ αυτή την πόλη την πρόσεξαν την πλατεία. Της πρόσθεσαν στοιχεία πολιτισμού συνδέοντάς την με το χθες, την διακόσμησαν με σιντριβάνια και νερά, κράτησαν χώρο για τον κόσμο και τα παιδιά της, σεβάστηκαν το περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων. Την ένωσαν με το Άλσος μέσω μιας όμορφης πεζογέφυρας και έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να απολαμβάνει σ’ αυτήν μια ολόκληρη μέσα γεμάτη δραστηριότητες και ξεκούραση.

Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει κάνοντας τη γυμναστική του στο Άλσος, να απολαύσει τον καφέ του με παρέα στα καφέ της πλατείας δίπλα στα τρεχούμενα νερά, να αφήσει τα παιδιά του να παίξουν είτε στην παιδική χαρά είτε δίπλα στον ελεύθερο χώρο με το γκαζόν, να κάνει τα ψώνια του στα μαγαζιά, ακόμη και στο super market, να απολαύσει το φαγητό του ή το ποτό του, να απολαύσει τον ήλιο στα παγκάκια της πλατείας Καρύλλου χωρίς να φοβάται για τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Είναι κι αυτή η «αρχοντιά» που έχει ο τόπος μας και τον κάνει μοναδικό. Οι ηλικιωμένοι μας κρατώντας τις συνήθειές τους αμόλυντες από το χρόνο, πίνουν τα πρωινά το καφεδάκι τους στα στέκια τους διαβάζοντας την εφημερίδα τους κι αναπολώντας τα νιάτα τους ενώ το απόγευμα σεργιανούν τα εγγόνια τους στην πλατεία νιώθοντας πως έχουν εκπληρώσει το χρέος τους σ’ αυτή την ευχάριστα δύσκολη ζωή.

Και οι νέοι όμως, αγαπούν την πλατεία. Είναι το σημείο όπου συναντώνται πρωί και βράδυ γιατί έχουν σ’ αυτήν κάτι να κάνουν. Δεν χρειάζεται να έχεις χρήματα πάνω σου για να απολαύσεις την πλατεία μας. Τα παγκάκια της γίνονται στέκια και οι άπλες της είναι ιδανικές για parkour και πατίνι, ποδήλατο και rollers. To Άλσος προσφέρεται για ρομαντικές στιγμές κάτω από το φως του ήλιου ή του φεγγαριού τις καλοκαιρινές μέρες όπως και για μοναδικές μουσικές βραδιές καλοκαίρι και φθινόπωρο. Το ίδιο και η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Είναι η γειτονιά κάθε ηλικίας. Είναι αυτή που κρατά γερά τα παιδιά της και τους ηλικιωμένους της στην αγκαλιά της και δεν τους αφήνει να απομακρυνθούν.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας δεν υπήρχε φωτογραφία της όμορφης πόλης. Για αυτό και ο Δήμος παρέθεσε μερικές που αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την αλήθεια των λόγων αλλά και της επιλογής του David.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice