OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέο κρούσμα ακραίας σχολικής βίας δημιουργεί ανησυχία για την κατάσταση στα σχολεία

Απανωτά είναι τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα σχολικής βίας , που έχουν “αναβαθμιστεί” σε βιαιότητα και χαρακτηρίζονται ως βαριά περιστατικά. Μέχρι πρότινος ξέραμε για συμβάντα ενδοσχολικής βίας με λεκτικές επιθέσεις και μικρής έντασης αντιπαραθέσεις. Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα χαρακτηρίζονται από  πρωτοφανή σκληρότητα , που αγγίζει τα όρια της δολοφονικής ενέργειας. Γεγονότα που χτυπάνε καμπανάκι για την κατάσταση που υποβόσκει μέσα στις σχολικές αίθουσες και που από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί το μοιραίο.

Σύμφωνα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star ένας 17χρονος μαθητής λυκείου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, στο σχολείο του στον Βύρωνα, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του, η οποία δεχόταν καθημερινά bullying από συμμαθητές της.

«Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα. Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές. Δεν ήξερα από που έτρωγα την κάθε μπουνιά και κλωτσιά ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα».

Η μικρότερη αδερφή του, που παρατηρούσε το φρικτό θέαμα ξεσπά λέγοντας: «Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώνουν. «Μου κλέψανε δυο φορές χρήματα, από την θήκη του κινητού μου. Με φτύσανε, λέγοντας μου χυδαίες λέξεις».

Οι καθηγητές μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό επενέβησαν για σταματήσουν την επίθεση και ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κακή κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η μητέρα του θύματος τόνισε πως το παιδί φέρει αιμάτωμα στο μάτι του από κόψιμο, το οποίο προέκυψε από άγνωστο αντικείμενο (πιθανώς σιδερογροθιά).

Η οικογένεια του μαθητή κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων του ξυλοδαρμού.

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής κήρυξε το Τελ Αβίβ ο δήμαρχός του

otavoice

Τραμπ: «Είχα τον Θεό με το μέρος μου – Θα είμαι πρόεδρος για όλη την Αμερική, όχι τη μισή»

otavoice

Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ: Σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα, θα ήταν χαστούκι για τον Τραμπ και νίκη για τον Μπάιντεν

otavoice

Kαμίνι παραμένει η χώρα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι Περιφέρειες

otavoice

Πολωνή ευρωβουλευτής στην Φον Ντερ Λάιεν – «Η θέση σου είναι στη φυλακή»

otavoice

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice