OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Εκλέχθηκε πριν από λίγη ώρα στην εξόχως τιμητική και σημαντική θέση του Προέδρου της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Η εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν ομόφωνη από την  Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών. 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό στη σημερινή  συγκυρία να υπάρχει ένας Έλληνας στο τιμόνι ενός ευρωπαϊκού  θεσμικού οργάνου. Είμαι εδώ για την χώρα μου” ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην ΕΡΤ  λίγο μετά την εκλογή του.

“Αλληλεγγύη στην Ευρώπη είναι να μοιράσουμε τα βάρη και την ευθύνη. Το μεταναστευτικό- προσφυγικό  είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα , δεν είναι εθνικό και θα στηρίξω την Ελληνική Κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Η Ευρώπη πρέπει να έρθει επιτέλους κοντά στους πολίτες. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι θα έχουμε πρωταγωνιστικού ρόλο , οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι της Ευρώπης , γιατί εκφράζουμε αυτούς τους πολίτες, τόνισε ο νέος πρόεδρος.

Από το βήμα της ολομέλειας της Συνόδου , ο νεοεκλεγής  προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε:

«Είναι μία εξαιρετική τιμή για μένα. Θέλω να γνωρίζετε ότι προερχόμενος από τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, θα υπηρετήσω την Επιτροπή των Περιφερειών, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ με τρόπο δημοκρατικό, που στηρίζεται στον διάλογο, στη συνεννόηση και στη συνεργασία».

 

Σχετικά Άρθρα

Το νέο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας αναδεικνύει την ταυτότητα της Θεσσαλίας

otavoice

Π.Δ.Μ: Υπεγράφη από τον Γ. Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: Ξεκίνησε το 2ο κοινό Συνέδριο των Περιφερειακών Δικτύων Πληροφοριών

otavoice

Π.Π: Στήριξη της Δημόσιας Υγείας – Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

otavoice

Π.Ν.Α: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πλοίου στη Νήσο Ρω

otavoice

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice