OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες – Ράγισαν καρδιές στο ξέσπασμα της μητέρας

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, στις 28 Οκτωβρίου.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

Ράγισαν καρδιές όταν η μητέρα του βρέθηκε στον τάφο του παιδιού της. «Κωνσταντίνε μου, παλικάρι μου» φώναζε και προκαλούσε ρίγη συγκίνησης σε όσους βρίσκονταν στους Βουλιαράτες για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια Κατσίφα.

«Είμαι πολύ λυπημένη, τα σκυλιά δεν άφησαν αδέρφια μας τους Έλληνες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου μου! Γιατί μας κόβουν τα δικαιώματά μας;» ξέσπασε η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες καθώς οι αλβανικές αρχές τους σταμάτησαν στα σύνορα.

«Ντροπή, προσβάλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την ιστορία μας τη ρίζα μας» φώναζε έξω από την εκκλησία τη αδερφή του, Ερμιόνη, με τη μητέρα της να τη σταματά, λέγοντας της «ο Κωνσταντίνος μας είναι στον παράδεισο και μας βλέπει».

«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Βόρεια Ήπειρος» φώναξαν τότε πολλοί από τους συγκεντρωμένους.

Νωρίτερα, ένταση και αντιδράσεις προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι αλβανικές αρχές στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, εμποδίζοντας εκατοντάδες άτομα που ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο, να περάσουν τα σύνορα.

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γόγιακας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Υόρκη: Η ομογένεια τίμησε τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

otavoice

ΕΕ: Συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες – Δυσαρέσκεια για τις επισκέψεις του Όρμπαν

otavoice

ΑΑΔΕ: Εντείνονται οι έλεγχοι – Πού θα επικεντρωθούν τις επόμενες ημέρες, 885 υποθέσεις στο στόχαστρο

otavoice

Τελευταία ημέρα καύσωνα σήμερα, καταιγίδες και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας από Τρίτη

otavoice

Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση ρεύματος – Θα επιδοτούνται μόνο οι 500 πρώτες κιλοβατώρες

otavoice

Πολλοί Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της Κάμαλα Χάρις – Ποιά στάση κρατούν Ομπάμα και Πελόσι

otavoice