OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Τουρκία μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις από τον Έβρο προς τη Συρία

Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο και τις στέλνει στη Συρία, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι, κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρονται τέσσερα οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι μία έκθεση του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5.000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της Αλ Κάιντα. “Είναι απειλή και σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο”, σημειώνεται.

Από την  μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, συμπεραίνουμε ότι η Τουρκία αδυνατεί να υποστηρίξει μια εμπόλεμη κατάσταση με ένα μικρής στρατιωτικής ισχύος κράτος , όπως η Συρία και ταυτόχρονα να έχει ανοιχτά και άλλα μέτωπα. Επίσης δείχνει ότι η επιθετικότητα κατά της Ελλάδας μπορεί να υποδηλώνει και στρατιωτική αδυναμία, οπότε οι απειλές της να εντάσσονται σε ένα μόνιμο σχέδιο αμφισβήτησης και δημιουργίας κλίματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice