OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στη Λάρισα το πανελλήνιο συνέδριο Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας 2019 – Σημαντική η στήριξη από Περιφέρεια και Δήμο

Μετά από 20 χρόνια η Λάρισα ανέλαβε και πάλι τη διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για το 2019. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα σε μια πανηγυρική συνεδρίαση κατά τη διάρκεια του επετειακού συνεδρίου για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική τιμή αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευθύνη για την Λάρισα, τους φορείς της, τη μαθηματική κοινότητα και γενικότερα την κοινωνία της πόλης και του νομού» τόνισε χαρακτηριστικά από το  βήμα του συνεδρίου απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της μαθηματικής κοινότητας από όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Επίσης υπογράμμισε την καθοριστική συνδρομή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη (στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο το Νοέμβριο του 2019). Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. αναφέρθηκε και στη σημαντική αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή η παρουσία 1000 περίπου συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό επί ένα τετραήμερο και υποσχέθηκε σε όλους τους εκπροσώπους της Ε.Μ.Ε. από όλη τη χώρας ένα συνέδριο που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλό επίπεδο ποιότητας όσον αφορά την επιστημονική διαβούλευση, αλλά και θέματα συνεδριακού τουρισμού.

Σύσσωμη η διοικούσα επιτροπή της Ε.Μ.Ε. Λάρισας, με τη συνδρομή και άλλων Λαρισαίων μαθηματικών που συμμετείχαν στο συνέδριο, παρουσίασαν σε ειδικό περίπτερο την πρόταση υποψηφιότητας της Λάρισας ενώ έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους των παραρτημάτων της χώρας συμβολικά αναμνηστικά δώρα που παραχωρήθηκαν ευγενώς από την περιφέρεια Θεσσαλίας, το δήμο Λαρισαίων, τη χαλβαδοποιία Όλυμπος αφοί Παπαγιάννη, το οινοποιείο Κτήμα Δ. Μίγα και τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, τους οποίους η Ε.Μ.Ε. Λάρισας ευχαριστεί θερμά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice

ΠΔΕ: 6,1 εκατ. ευρώ για φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ

otavoice

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice