OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των φορέων της Λέσβου -Τι αποφασίστηκε (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στην κοινότητα Μόριας για να εξετάσει πως θα αντιμετωπιστούν οι συνεχείς ροές από τις τουρκικές ακτές. 
Νωρίτερα πολίτες  απέκλεισαν το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και εκδίωξαν μέλη των ΜΚΟ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι δήμαρχοι της Λέσβου, οι πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων της Μόριας, Αντιδημαρχοι και ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου κλπ.
Στην σύσκεψη πού έγινε σε τεταμένο κλίμα αποφασίστηκε να στηθούν μπλόκα από τόν Δήμο Μυτιλήνης στα όρια με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ώστε να μην εισέρχεται κανένας μετανάστης που θα βγαίνει στις παραλίες της Δυτικής Λεσβου στην Μυτιλήνη.
Τώρα οι μετανάστες πού βγαίνουν στην Δυτική Λέσβο, κάποιοι από αυτούς θα φιλοξενηθούν στην δομή της Συκαμιάς που έχει κλείσει, και οι άλλοι μέσα στα χωριά τουλάχιστον για σήμερα.
Ενώ οι μετανάστες που βγαίνουν στον δήμο Μυτιλήνης θα βρεθεί άμεσα χώρος για σήμερα. Η Μόρια δεν αντέχει άλλους, ενώ υπάρχει και το θέμα του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου θα υπάρξει αίτημα αποσυμφόρησης περίπου 2.500-3.000 ατόμων που έχουν κριθεί ότι δεν δικαιούνται άσυλο.
.

Πηγή Λέσβος SOS -lesvospost.com

Σχετικά Άρθρα

Όλα τα νέα μέτρα για αύξηση μισθών, ενίσχυση συνταξιούχων και τρίτεκνων

otavoice

Ιράκ – Ιράν: Σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την υπογραφή 14 μνημονίων κατανόησης

otavoice

Μ. Βρετανία: Απειλείται η βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας

otavoice

Iός του Δυτικού Νείλου: 8 θάνατοι και 22 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

otavoice

Μητσοτάκης: «Μονομερής κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

otavoice

Ιαπωνία: Εννιά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

otavoice