OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ανάσα για τον Δήμο Ωρωπού – Επιχορήγηση ΥΠΕΣ 2.3 εκ. ευρώ για κάλυψη χρεών, κίνηση ΜΑΤ Γιασημάκη

Μετά από μεθοδικές και επίπονες ενέργειες του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επετεύχθη  να δοθεί  μια τεράστια ανάσα στα άθλια οικονομικά του δήμου και να βγει από το αδιέξοδο χρεών που απειλούσαν να μπει ο δήμος σε καθεστώς επιτήρησης και φρέναραν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και παροχών. Η στόχευση Γιασημάκη μέσα από ένα κύκλο επαφών με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη για να απεγκλωβιστεί η δήμος Ωρωπού από τα συσσωρευμένα χρέη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που ανέρχονται στα 13 εκ. ευρώ περίπου , φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα και να δίνει ορίζοντα και ελπίδα για το μέλλον.

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε χθες, επιδοτείται ο Δήμος Ωρωπού,με το ποσό των 2.340.191 ευρώ,προκειμένου να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές,που έχουν καταστεί τελεσίδικες.Με αυτά τα χρήματα θα καλυφθεί το περίφημο “φέσι” της διοίκησης  Ρούσση,προς την ΕΥΔΑΠ,που ανέρχεται περίπου στα 2.100.000,και με τα υπόλοιπα θα πληρωθεί μέρος από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις,εις βάρος του Δήμου, από τρίτους .

Ο Γιώργος Γιασημάκης μιλώντας στο otavoice.gr δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη , την οποία την θεωρεί κομβική στην προσπάθεια που καταβάλει να αποκτήσει ο δήμος αξιοπιστία και οικονομική αυτοτέλεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να αλλάξουμε την κατάσταση και να προσφέρουμε στους δημότες και στην πόλη μας υψηλές υπηρεσίες ,που αξίζει να έχουν. Είναι φανερό ότι έχουμε καταφέρει να πείσουμε την κεντρική σκηνή ότι ο δήμος Ωρωπού έχει αλλάξει νοοτροπία και τρόπο διοίκησης και αξίζει να δώσουν λύσεις που θα τον βγάλουν από τα αδιέξοδα. Συνεχίζουμε μεθοδικά να λύνουμε προβλήματα και να υλοποιούμε το πρόγραμμα μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την αμέριστη στήριξη του και όσους συνέβαλαν για να παρθεί μια τόσο γενναία και σημαντική απόφαση.

Ακολουθεί το έγγραφο- απόφασης  της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του ΥΠΕΣ που επιχορηγεί το δήμο Ωρωπού με 2.340.191,28 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice