OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κίνα: Τέλος η καραντίνα για τους κατοίκους στην πόλη «φάντασμα», Γουχάν

Οι κάτοικοι της Γουχάν επιστρέφουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους

Άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 8 Απριλίου ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης Γουχάν που επί σχεδόν δύο μήνες 10.000.000 άνθρωποι έζησαν ζοφερές στιγμές σε πλήρη καραντίνα, εξαιτίας της εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γυχάν, η άρση των περιορισμών ξεκινά ήδη από αύριο 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από την επαρχία ελεύθερα. Το ίδιο θα ισχύσει λίγες ημέρες αργότερα και για την Ουχάν.

Φυσικά η ελεύθερη μετακίνηση αφορά μόνο όσους είναι υγιείς και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα που πιθανότατα σχετίζονται με τη νόσο ή άτομα που ασθενούν και αναρρώνουν στο σπίτι τους ενώ ήδη αρκετά εργοστάσια έχουν ανοίξει.

Προκειμένου να αποφύγουν νέα επανεμφάνιση της επιδημίας οι αρχές της Κίνας επιβάλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε όποιον φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό. Επιπλέον από σήμερα όλες οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο εκτρέπονται σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια όπου γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι στους επιβάτες και μόνο όσοι βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό μπορούν να πάνε στην κινεζική πρωτεύουσα.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice

Κιρ Στάρμερ και Σάιμον Χάρις δεσμεύτηκαν να «αναθερμάνουν» τη συνεργασία των χωρών τους

otavoice

Νάνσι Πελόσι σε Μπάιντεν: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ

otavoice