OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Μείωση του ΑΕΠ κατά 1%-3%, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Η επίπτωση στην ελληνική οικονομία από τον κορονοϊό αναμένεται να είναι ηπιότερη από άλλες χώρες της ευρωζώνης, αλλά οι προβλέψεις επηρεάζονται από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημική κρίση, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπό τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται μείωση του ΑΕΠ κατά 1%- 3% λόγω του κορoνοϊού, επισημαίνοντας ότι αναμένεται έντονη ανάκαμψη το 2021.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης πως την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ενώ, σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα θα εξεταστεί η πρόταση εννέα κρατών μεταξύ αυτών και της Ελλάδας ,στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για έκδοση ευρωομολόγου ” corona”.

«Η ανάγκη ενός τέτοιου κοινού χρηματοδοτικού μέσου είναι φανερή, αφού όλοι αντιμετωπίζουμε ένα συμμετρικό εξωτερικό σοκ, για το οποίο καμία χώρα δεν φέρει ευθύνη, αλλά όλες υφίστανται τις αρνητικές του συνέπειές. Είμαστε, συνεπώς, συλλογικά υπεύθυνοι για μια αποτελεσματική και ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό το κοινό οικονομικό εργαλείο μας θα πρέπει να έχει επαρκές μέγεθος και εκτεταμένη διάρκεια, ώστε να είναι απόλυτα αποδοτικό και να αποτρέπει κινδύνους υποτροπής. Τώρα και στο μέλλον», υπογραμμίζουν συμπληρώνοντας πως τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, θα χρηματοδοτήσουν τις απαραίτητες επενδύσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης όλων των χωρών-μελών αλλα και σειρά βραχυπρόθεσμων πολιτικών για την προστασία των εθνικών οικονομιών και του ευρωπαϊκού κοινωνικού μας μοντέλου.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice