OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 26 νεκροί και 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 892 συνολικά

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα ,4 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 26.

Από τα θύματα 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες , με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 71  νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 892.

54 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειοψηφία των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα και μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

42 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας παραμένει να μην έχει αυξητική τάση. Επίσης ανακοίνωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται.  Η κατάσταση σε Ιταλία και Ισπανία έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα μέτρα στη χώρα μας , γιατί η άρση των μέτρων θα ήταν καταστροφική και θα είχαμε ανάλογη εικόνα με αυτές τις χώρες. Οργανωνόμαστε για την επόμενη φάση, ανέφερε ο καθηγητής Τσιόδρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι είναι σημαντικό και «Πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις».

Εξήγησε πως τα μέτρα δεν ισχύουν  για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Έχουν ελευθερία μόνο για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τις άλλες τους κινήσεις θα ισχύει ότι και στους άλλους ανθρώπους. Διευκρίνισε πως η αποστολή των SMS είναι χωρίς χρέωση και τα προσωπικά δεδομένα δεν κρατούνται.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τους ελέγχους των ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα. 5.824 άτομα  βρίσκονται σε κατ’οίκον καραντίνα.Έχουν γίνει  1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκε πρόστιμο  5.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice