OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο «Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια»

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στην 6η/2020 συνεδρίασή του, ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο «Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια», σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης & Φυσικού Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.

Το «Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια» αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία η οποία ιδρύθηκε στα Τρίκαλα στις 13 Ιουνίου 2006 και αριθμεί σήμερα 26 μέλη – Δήμους της χώρας οι οποίοι διαρρέονται από ποτάμια. Σκοπός του Δικτύου είναι η ανάληψη και υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την περιβαλλοντική, πολιτιστική, αισθητική και οικονομική ανάπτυξη των ποτάμιων οικοσυστημάτων.

Το Δήμο Καλαμάτας διασχίζουν τρία ποτάμια, ο Νέδων, ο Πάμισος και ο Άρις.

Η απόφαση ένταξης του Δήμου στο «Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια», στοχεύει επίσης στη συνεργασία των πόλεων με ποτάμια προκειμένου να αντιμετωπισθούν από κοινού τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη δήμων – μελών, με το σχεδιασμό και την εφαρμογή κοινών δράσεων και στρατηγικών.

Τέλος σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση, κατατέθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κοσμόπουλο και έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice