OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 81 νεκροί και 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Συνολικά 1.832 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 2 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 81.

Τα θύματα είναι 58 άνδρες και 23 γυναίκες , είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 86% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 20 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.755. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (55%) και γεωγραφικά από την Αττική.

90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 71 άνδρες και 19 γυναίκες.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 72 % έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 10  ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Από τα 1.832 κρουσμάτων, οι 501 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ακόμη 679 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

269 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 28.584  διαγνωστικά τεστ.

Τσιόδρας: “Έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την πανδημία” 

«Πρέπει να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας. Πολύ γρήγορα μπορεί να αλλάξει»,τόνισε ο κ. Τσιόδρας και απαντώντας σε όσους ζητούν την άρση των μέτρων συμπλήρωσε  «Η άρση των μέτρων δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι μαραθώνιος. Διαφορετικές χώρες είναι σε διαφορετικές φάσεις», είπε και τόνισε πως είναι ελάχιστες αυτές που συζητούν την άρση μέτρων, ενώ άλλες, όπως η Ιαπωνία, είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το βασικό μήνυμα που πρέπει να βγει  σήμερα , είναι ότι έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την πανδημία του κορονοϊού, είπε ο καθηγητής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, 23.350 πολίτες είτε εισερχόμενοι από το εξωτερικό, είτε είχαν επαφή με κρούσματα.

Ήδη τα περισσότερα από τα άτομα αυτά έχουν ολοκληρώσει το χρονικό όριο της καραντίνας. Μόνο 6.645 που έχουν έρθει από το εξωτερικό και 1.059 που είναι στενές επαφές κρουσμάτων,συνεχίζουν να είναι σε κατ οίκον περιορισμό. Επίσης ανέφερε ότι 2.062 άτομα έχουν επαναπατριστεί από το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice