OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 90 νεκροί και 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 2.011 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 4 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 90.

Τα θύματα είναι 67 άνδρες και 23 γυναίκες , είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη και σε ποσοστό 89% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 56 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 2.011. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (57%) και γεωγραφικά από την Αττική.
Τα κρούσματα ηλικιακά έχουν την ακόλουθη διαστρωμάτωση,  σε άτομα από 0-17 κατά 2,8%, από 18-39 κατά 30,8%, από 40-64 κατά 45,2% και από 65 ετών και άνω κατά 21,3%.

77 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 75 % έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 15  ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Από τα 2.011 κρούσματα, οι 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ακόμη 776 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

269 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 33.634  διαγνωστικά τεστ.

Ο κ Τσιόδρας ανέφερε ότι «Οι Ρομά είναι στις ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στον ιό» στην Ευρώπη, με αφορμή της επίσκεψή του, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα – η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

 

Ο υφυπουργός Πολτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο  καταυλισμός των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας έχει τεθεί σε καραντίνα και απαγορεύεται για 14 ημέρες οι λειτουργία των λαιμών αγορών σε όλη τη περιοχή της Θεσσαλίας καθώς και το πλανόδιο εμπόριο.

«Έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα: Στα 17 πρώτα κρούσματα σε σύνολο 29, τα 12 χαρακτηρίστηκαν θετικά. Ο οικισμός τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχουν γίνει 200 τέστ στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο υφυπουργός. Επίσης τα 20 άτομα που ανιχνεύτηκαν θετικά στον Covid-19 μεταφέρονται σε ξεχωριστή δομή και θα παραμείνουν σε καραντίνα με φύλαξη.Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως κλειστή είναι και η δομή των προσφύγων/μεταναστών στο Κουτσόχερο, όπου φαίνεται να έχει άμεση σχέση με τα κρούσματα στην περιοχή.

Διενεργούνται από αύριο έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες . Ενισχύονται στην ευρύτερη περιοχή οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για αποτελεσματικότερο έλεγχο.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι έως και τις 10 Μαΐου θα είναι κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επανέλαβε πως στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. «Οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες», είπε και σχολίασε ότι όσα λέγονται για άνιση μεταχείριση είναι ψευδείς ειδήσεις. Κανένας λατρευτικός χώρος δε λειτουργεί για τους πιστούς στη χώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Σ. Φάμελλος: Ανάγκη για νέα πολιτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

otavoice

Βελόπουλος: Στο ίδιο έργο θεατές- Κυβέρνηση και ΜΜΕ εναντίον σου λαέ

otavoice

Νέες εκλογές για Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

otavoice

88η ΔΕΘ- Live η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κόσμος της παράταξης -και μόνο αυτός – θα αποφασίσει για την εκλογή Προέδρου

otavoice