OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χάος στην Τουρκία: 4.789 νέα κρούσματα και 1.198 νεκροί-Βολές κατά Ερντογάν

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην Τουρκία μετα την ολιγωρία που επέδειξε ο Ταγίπ Ερντογάν και ο πανικός που επικρατεί αποτυπώθηκε από την γενική καραντίνα που επέβαλε ξαφνικά σε 31 περιφέρειες, μέσα σε αυτές Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού είναι καταιγιστική και καθημερινά προστίθενται 5 χιλιάδες περίπου νέα κρούσματα, διαμορφώνοντας μια άκρως εκρηκτική κατάσταση με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, που ακόμη όπως φαίνεται από τα στοιχεία δεν έχει ξεσπάσει. Άλλωστε η Τουρκία ήταν από τις τελευταίες χρονικά χώρες που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, με τον πρόεδρο Ερντογάν να την υποτιμά και να κάνει δηλώσεις ότι θα την νικήσει μέσα σε 2 εβδομάδες. Αυτές πέρασαν και ο πανικός από την εξάπλωση είναι εμφανής.

 

 

4.798 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 56.956, συγκαταλέγοντας την Τουρκία στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

97 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες από τις επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 1.198.

1.665 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 3.446 ασθενέις ανάρρωσαν. Έχουν διενεργηθεί 376.100 έλεγχοι.

 

Η κόντρα Ερντογάν και Ιμάμογλου , είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Τουρκία. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ζητά εξαρχής να υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα, αλλά ο Ερντογάν αρνείται επιμόνως και θυσιάζει ζωές για να διασώσει την οικονομία του,που είναι υπό κατάρρευση. Στην Κωνσταντινούπολη έχει καταγραφεί το 60% των συνολικών κρουσμάτων, για το λόγο αυτό ο δήμαρχος ζητά απαγόρευση εξόδου για όλους και όχι μόνο για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ηλικιωμένους, όπως ισχύει σήμερα.

Παρά την αιφνιδιαστική απαγόρευση κυκλοφορίας για 48 ώρες στις μεγάλες πόλεις, ο πρόεδρος Ερντογάν αρνείται να λάβει αυστηρότερα μέτρα, προφανώς για να αποφύγει την πλήρη παράλυση της τουρκικής οικονομίας.

Το πολιτικό κλίμα είναι πολωμένο και υπάρχουν έντονες επικρίσεις κατά του τούρκου προέδρου από την αντιπολίτευση, που τον κατηγορεί για πολιτικά παιχνίδια που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των τούρκων πολιτών.

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει από την απαγόρευση που επέβαλε ο Ερντογάν σε δήμους, μεταξύ αυτών και ο δήμος Κωνσταντινούπολης, να κάνουν εράνους για να συγκεντρωθούν χρήματα, αλλά ο σουλτάνος θέλει το προνόμιο αυτό να το διαχειριστεί αποκλειστικά η κυβέρνηση του, για ευνόητους επικοινωνιακούς λόγους.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice