OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτροχιασμός; Στον Εισαγγελέα ο μητροπολίτης Κέρκυρας και η δήμαρχος Μ. Υδραίου- Ορίστηκε δικάσιμος

Σε εκτροχιασμό κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε από την επιμονή να τίθεται η Εκκλησία σε συνεχή ασφυκτικό κλοιό ακόμη και σε περιστατικά όπως το συγκεκριμένο που δεν έγινε σε καθεστώς παραβίασης των μέτρων της κυβέρνησης. Μια τελετή με 10 άτομα μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης και η Δήμαρχος Κέρκυρας , στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα κατά την  οποία πάρθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν ήταν ανοιχτή σε κόσμο στην οποία κοινώνησαν 2-3 άτομα αποτέλεσε κορυφαίο ζήτημα.

Μήπως ξεχνάει η κυβέρνηση ότι διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και θα πρέπει να υπάρξει ένα μήνυμα στα εκατομμύρια των πιστών, ότι το κράτος σέβεται την Ορθοδοξία και δεν είναι διώκτης της; Εκκλησία και Πιστοί έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια σεβόμενοι τις αποφάσεις αλλά κάπου η κατάσταση τείνει να εκτροχιαστεί μιας και κάποιοι γνωστοί κύκλοι έχουν βρει την  ευκαιρία να χτυπήσουν την Ορθοδοξία , για μια ακόμη φορά, εγκλωβίζοντας ακόμη και την κυβέρνηση σε ένα κυνήγι μαγισσών.

Ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης,όρισε τακτική δικάσιμο την 25η Μαίου , του Μητροπολίτη Κερκύρας και  Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος παρουσιάστηκε  λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι, στην εισαγγελία Κέρκυρας προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.

Ο Μητροπολίτης δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του, Ιωάννης Κοντός, “η κατηγορία είναι πλημμέλημα και οι πιθανές κυρώσεις θα έχουν ποινικό χαρακτήρα”.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν χθες στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: CorfuTV News

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice