OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρωτάμε: Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Μεγάλη Παρασκευή μέχρι της 13.00, όταν υπάρχει επίσημη αργία;

Το otavoice.gr αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό θέμα και το θέτει σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα καταστήματα έχουν ανακοινώσει το ωράριο λειτουργίας τους για την Μεγάλη Εβδομάδα και για την Μεγάλη Παρασκευή δηλώνουν ότι θα είναι ανοιχτά για το καταναλωτικό κοινό από της 07.00 μέχρι της 21.00. Η ισχύουσα νομοθεσία συγκαταλέγει την Μεγάλη Παρασκευή ως επίσημη αργία για εργαζομένους και καταστήματα. Ο νομοθέτης σεβόμενος την τελετή της Αποκαθήλωσης και το βαρύ πένθος των πιστών, θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπορική δραστηριότητα τις ώρες αυτές και επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους πιστούς να παραβρεθούν στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Μέχρις ώρας δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση ή αντίδραση που σημαίνει ότι σιωπηλά επιχειρείται η λειτουργία της αγοράς την ώρα της Αποκαθήλωσης του Κυρίου. Γιατί η τελετή θα τελεστεί κανονικά σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας .

Πως λοιπόν την ίδια  ώρα θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ , τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα; Δεν αποτελεί αυτό ασέβεια απέναντι στο Θείο Δράμα; Δεν οφείλουμε να δείξουμε ότι πραγματικά σεβόμαστε την Πίστη μας και την ιερή στιγμή της Αποκαθήλωσης,όχι στα λόγια αλλά με πράξεις.

Ούτε αντιλαμβανόμαστε την όποια σκοπιμότητα και ανάγκη να είναι ανοιχτά τα καταστήματα αυτό το χρονικό διάστημα μεταξύ 07.00 και 13.00, όταν με την αναστολή των δραστηριοτήτων υπάρχει η δυνατότητα το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα αγαθά καθ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς συνωστισμό.

Το otavoice.gr θεωρώντας σημαντικό το ζήτημα κατέθεσε σχετικό ερώτημα στην σημερινή ενημέρωση και περιμένει επίσημη απάντηση.

Το ερώτημα που υποβλήθηκε αναφέρει:

“Η Μεγάλη Παρασκευή είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα βάση νόμου.(αρθρ.5ΒΔ 748/1966). Απαγορεύεται ρητώς η απασχόληση μισθωτών και η λειτουργία καταστημάτων μέχρι την 13.00.

Φέτος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των καταστημάτων θα λειτουργήσουν κανονικά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με το σκεπτικό ότι η Τελετή της Αποκαθήλωσης θα τελεστεί κανονικά σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας, έστω κεκλεισμένων των θυρών δεν θεωρείτε ότι καταστρατηγείται η νομοθεσία και επιπλέον είναι μια πράξη ασέβειας απέναντι στην κορύφωση του Θείου Δράματος;

Ποια η σκοπιμότητα και η ανάγκη να λειτουργήσει η αγορά , όταν οι πολίτες διαθέτουν άπλετο χρόνο να προμηθευτούν τα αναγκαία αγαθά μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, μιας και δεν εργάζονται;Η ανακοίνωση των καταστημάτων δεν είναι παράνομη , εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας τους , εξ όσον γνωρίζουμε;”

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών

otavoice

Τραμπ για Μπάιντεν: Ήταν ο χειρότερος – Πιο εύκολο να ηττηθεί η Καμάλα Χάρις

otavoice

Χάλκινο μετάλιο στο Eurobasket U20, για την «γαλανόλευκη»

otavoice

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από τις Προεδρικές Εκλογές- Το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις

otavoice

“Πάρτι ληστο-συμμοριών” – Πληρώνουμε έως 300% πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

otavoice

Πανσέληνος του Ελαφιού: Απόψε η εντυπωσιακή θέασή της

otavoice