OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Μπροστά Μαζί»: Η συνδιοίκηση Κεχαγιάς – Παλαιοδήμου διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα της Καθαριότητας

Τα βέλη της σε Κεχαγιά-Παλιοδήμο εξαπέλυσε η δημοτική παράταξη Πεντέλης «Μπροστά Μαζί», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Κοντουλάκο.

Συγκεκριμένα καυτηριάζει την σημερινή (14/4) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης, που όπως υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση «ανοίγει τον δρόμο για την παράδοση του τομέα της Καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες».

Συγκεκριμένα η παράταξη «Μπροστά Μαζί» αναφέρει:

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της Μεγάλης Εβδομάδας, η καταστροφική για το Δήμο Πεντέλης συνδιοίκηση Κεχαγιάς – Παλαιοδήμου αποφάσισαν να διαλύσουν και τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας.

Ψήφισαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, στην οικονομική επιτροπή, την παράδοση του μεγαλύτερου μέρους της καθαριότητας, ύψους 1.800.000€ , σε ιδιώτες.

Αγνοώντας και οι δυο τους πως το δημοτικό συμβούλιο  καταψήφισε το άρθρο 178 του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» που κάνει αναφορά στην παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες στο Δήμο Πεντέλης.

Άξιον απορίας δε είναι,  γιατί μέρος του σωματείου εργαζομένων  του Δήμου Πεντέλης στην ανακοίνωσή τους τα βάζουν με την κυβέρνηση και όχι με την συνδιοίκηση που τους οδηγεί ένα βήμα πριν την ανεργία.

Για την ντεκόρ δήμαρχο δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω από το να ακολουθεί πιστά τις εντολές του πραγματικού αρχηγού της Συμπολιτείας, κυρίου Γραφάκου, ενώ για τον έτερο, κύριο Παλαιοδήμο, μετά την πολιτική του απραγία δείχνει τον πραγματικό του εαυτό.

Να θυμίσουμε πως  προεκλογικά , σε κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης, έλεγε : «Είμαι ένας από εσάς» και πως στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας.

Εμείς κυρίες και κύριοι της συν διοίκησης θα σας θυμίσουμε την σοφή παροιμία που λέει ο λαός μας «Ο ψεύτης  και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των εργαζομένων της καθαριότητας, με την παρουσία οχημάτων της Διεύθυνσης.Οι αντιδράσεις στο δήμο Πεντέλης για την απόφαση αυτή, είναι πολλές από εργαζόμενους και αντιπολίτευση.

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

otavoice

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών LED στο Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Ο Δήμος Κοζάνης προειδοποιεί για τις τηλεφωνικές απάτες (βίντεο)

otavoice

Εθελοντής πυροσβέστης διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού

otavoice

Συνεδρίασε η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ

otavoice

Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

otavoice