OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ψηφιακά οι αιτήσεις επιχειρήσεων στον Δήμο Κηφισιάς για τις οικονομικές ελαφρύνσεις

Ο Δήμος Κηφισιάς, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, έθεσε σε λειτουργία ψηφιακή φόρμα μέσω της οποίας οι επιχειρηματίες αιτούνται τις σχετικές απαλλαγές, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε υπηρεσίες του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα:

1. Αναβολή – παράταση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπολειτουργούν, έως 31/08/2020.

Σύμφωνα με την Απόφαση Δ.Σ: 102/08-04-2020, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν μόνον για υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (“delivery”) ή πώλησης σε περαστικούς (“take away”), αναβάλλεται-παρατείνεται η καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, έως 31/08/2020.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική
https://www.kifissia.gr/sadk/

2. Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης προβλέπεται συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά, εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Σύμφωνα με την Απόφαση Δ.Σ: 101/08-04-2020, οι επιχειρήσεις που διέκοψαν και όχι αυτές που περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης, στην περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, προβλέπεται συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice