OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ισπανία: Πάνω από 200χιλ. κρούσματα-Βελτιώνεται η κατάσταση

Μηνύματα αισιοδοξίας στέλνουν οι αριθμοί που καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ισπανία, για την πορεία της επιδημιολογικής καταιγίδας που συγκλονίζει τη xώρα και στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Ειδικά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν μειωθεί πάνω από 50% , που δείχνει ότι η επιδημία βρίσκεται σε κάμψη.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 399 θάνατοι και 1.536 νέα κρούσματα, επιβεβαιώνοντας την καθοδική πορεία των περιστατικών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, είναι ο χαληλότερος αριθμός περιστατικών μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέβηκε στους 20.852 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 200.210

7.371 ασθενείς παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 80.517 έχουν αναρρώσει.

Έχουν διενεργηθεί 930.230 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Η παράταση θα ισχύει μέχρι την 9η Μαίου.

Εν τω μεταξύ σκληρή στάση έχει αποφασίσει να τηρήσει η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης. ‘Ηδη έχει στείλει στις Βρυξέλλες την γενναία πρότασή της για τη δημιουργία ενός μεγάλου ταμείου έως 1.5 τρισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτείται από «ομόλογα στο διηνεκές» (perpetual bond) που θα εκδώσουν οι «27».

Τέλος η ισπανική κυβέρνηση  επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και εξέρχονται αποκλειστικά για βασικές ανάγκες τους , όπως η αγορά τροφίμων και φαρμάκων.

Σχετικά Άρθρα

Αιματοκύλισμα στην Χαν Γιουνίς: 70 άτομα σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις

otavoice

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

otavoice

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία – «Καμπανάκι» για τα αποθέματα νερού στην Αττική

otavoice

Πυρκαγιά στη Βρυσιά Ρόδου – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης μέρους της Χαν Γιουνίς για να επέμβει

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice