OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αίσχος! Ένστολοι πραιτωριανοί σταυρωτές σταμάτησαν την Ανάσταση στο Αλιβέρι(βίντεο)

Την Μεγάλη Εβδομάδα ζήσαμε πρωτοφανή γεγονότα που δεν τιμούν το επίσημο κράτος. Πλήρης στοχοποίηση της Εκκλησίας , υπέρτατες προσβολές μέσα στο απόλυτο χριστιανικό πένθος και ας προσπαθούσαν οι υπεύθυνοι επικοινωνιακά να αποδείξουν το αντίθετο. Μέχρι και ο αξιότιμος καθηγητής Τσιόδρας επιστρατεύτηκε να ψάλλει πριν επιβληθούν τα μέτρα.

Αυτό όμως που συνέβει το βράδυ της Ανάστασης σε Ιερό Ναό στο Αλιβέρι Ευβοίας ξεπερνά κάθε όριο και αποτελεί ξεκάθαρη προσβολή της Χριστιανοσύνης που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

Πραιτωριανοί σταυρωτές, ενεμφανίσθησαν ενδεδυμένοι αστυνομικοί και διέκοψαν την Ακολουθία της Αναστάσεως, την ώρα που ο ιερέας ετοιμάζοταν να πεί το “Χριστός Ανέστη”. Έντρομος γύρισε διακόπτοντας, για να δει τι ακριβώς συμαβάινει, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, φυσικά, η λειτουργία να διακοπεί, αφού η αστυνομία σαν Ρωμαικός στρατός κατοχής επέμενε να ξεκλειδώσουν την εκκλησία, για να κάνουν έλεγχο.

Το παράδοξο και προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι η εκκλησία ήταν “νομίμως” κλειδωμένη βάση των εντολών που υπήρχαν ( άλλωστε για το λόγο αυτό ο ιερέας στη Χίο συνελήφθει και του επεβλήθει διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρω) και είχε τηρήσει κατά γράμμα το Διάταγμα της κυβέρνησης.

Τελικά αφού έγινε  ο έλεγχος και δόθηκαν εξηγήσεις ο παπάς με μικρή καθυστέρηση κατάφερε να ψάλει τελικά, το «Χριστός Ανέστη», με τον φάρο του περιπολικού αναμμένο έξω από την εκκλησία και τους πραιτωριανούς να παραμένουν όχι για να προσευχηθούν αλλά για να ολοκληρώουν το προσβλητικό έργο τους.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, απαγορεύονται τα μεγάφωνα στις λειτουργίες αυτό το διάστημα, εκτός από την ώρα της Ανάστασης.

Βέβαια κανείς δεν θα αναρωτηθεί από την πολιτεία για το γεγονός , ούτε θα διαταχθεί ΕΔΕ κατά των οργάνων που υπερέβησαν καταχριστικά τα διακαιώματα τους. Άλλωστε η Εκκλησία δεν είναι πρωτεύων ζήτημα…. οι εκλογές αργούν.

Ιδιάιτερη σημασία έχει ότι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καταγγέλων κάτοικος Αλιβερίου( προφανώς άπιστος) διαμαρτύρεται γιατί δεν έκλεισαν την εκκλησία τα αστυνομικά όργανα,και δεν συνέλαβαν τον ιερέα αφού καθ αυτόν παρανόμησε. Εδώ μας καταντήσατε να ζούμε σε καθεστώς άπιστων και ρουφιάνων…που θα μας σταυρώσουν για την πίστη μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει βαρύτατες ευθύνες γα την κατάσταση που άφησε να εκτραχυνθεί και να βιώνουν οι Ιεροί Ναοί μια πρωτοφανή βία.

Δείτε το απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο του eviathema.gr

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice