OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γεραπετρίτης: “Η άρση των μέτρων θα διαρκέσει ένα δίμηνο”-Πως θα γίνει

«Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα», ανέφερε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ , ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε πρώτη φάση ανοίγουν, όπως είπε, ειρηνοδικεία υποθηκοφυλακεία, από 27 Απριλίου. Από 4 Μαΐου θα έχουμε άρση των μέτρων με σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πώς «η όλη φάση θα διαρκέσει ένα δίμηνο», δηλαδή όλο τον Μάιο και Ιούνιο.

Τα μέτρα θα φύγουν αργά ή γρήγορα αλλά θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας , σε σχέση με τους κανόνες υγιεινής, τόνισε ο υπουργός.
Για τον τουρισμό, ανέφερε ότι  θα ξεκινήσει από Ιούνιο, για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας.Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι, υποστήριξε ο υπουργός.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού.

«Η 3η λυκείου έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία θα προταχθεί λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές».θα διατηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις και θα επεκταθούν οι αίθουσες για τις εξετάσεις.

Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί και τον μήνα Μάιο, επεσήμανε. Η επιδοματική πολιτική όμως δε είναι λύση πρέπει να επανέλθουμε όσο πιο άμεσα στην κανονικότητα να επανεκκινήσει η οικονομία.

Δεν είμαι αισιόδοξος για το πακέτο στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει αντανακλαστικά. Περιμένουμε να δούμε κυρίως αν υπάρξει κάποιο εργαλείο χρηματοδοτικό.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι υπάρχει πιθανότητα νέων κρουσμάτων αλλά έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Οι συμμετοχές των Ελλήνων σήμερα, 9η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

otavoice

Χειμάρρα: Σήμερα οι επαναλητπικές εκλογές, επί ποδός η ομογένεια

otavoice

Στους 8 η Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ Ανδρών μετά τη νίκη της Σερβίας

otavoice

Μ. Ανατολή: Σε εξέλιξη «η μεγαλύτερη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων» – Οι πιθανές ημερομηνίες ανάφλεξης

otavoice

Πρεσβεία των ΗΠΑ: Φύγετε από τον Λίβανο με «οποιοδήποτε διαθέσιμο εισιτήριο»

otavoice

Κίεβο: Βυθίσαμε ρωσικό υποβρύχιο και κατέστραψαμε αντιαεροπορικό S-400

otavoice