OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 121 νεκροί και 7 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Συνολικά 2.408 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του  Υπουργείου Υγείας,καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, δεν καταγράφηκε θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες και  ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας παραμένει  στους 121.

Από τα θύματα είναι 89 άνδρες(74%) και 32 γυναίκες(26%) ,είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 91% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

90 θύματα είναι στην κατηγορία 65 ετών και άνω , 29 θύματα στην κατηγορία 40 έως 64 ετών και 2 θύματα στην κατηγορία 18 έως 39 ετών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας ανιχνεύθηκαν 7 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 2.408. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (56%) και γεωγραφικά από την Αττική.

Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων είναι:
0 έως 17 ετών 3%, 18 έως 39 ετών 30,8%, 40 έως 64 ετών 44,2% και από 65 ετών και άνω 22%.
573 κρούσματα σχετίζονται με άτομα από το εξωτερικό και 1.124  είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.

55  ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 40 άνδρες και 15 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 86% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Έχουν νοσηλευτεί συνολικά 836 άτομα και έχουν λάβει εξιτήριο 464.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 56.944 διαγνωστικά τεστ.

Τσιόδρας: “Ελεγχόμενη επιστροφή στην κανονικότητα” 

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως σήμερα στην επιστημονική επιτροπή συζητήθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων και σε 24 ώρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

«Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους» και θα υπάρξουν  ειδικές οδηγίες τις επόμενες δύο ημέρες, ανέφερε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε τα νέα είναι θετικά αφού από δύο διαφορετικές μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται ότι το R0 είναι κάτω από το 1 στην Ελλάδα. «Φάνηκε ότι τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου στην κοινότητά μας». Η επιδημία φθίνει , σβήνει αλλά όμως είναι αδύνατο να μηδενιστεί. Οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να φέρει την επανάκαμψη της. Θέλει προσοχή.Εμείς σαν επιστημονική κοινότητα θα την παρακολουθούμε στενά. Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό , απλά αποφύγαμε αυτό να γίνει μαζικά, όπως σε άλλες χώρες που είχαν δραματικά αποτελέσματα. Θα ανοίξει το σύστημα δεν θα μείνουμε σε καραντίνα,. Ελεγχόμενη επάνοδο στην κανονικότητα, είναι το μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

Ο υφυπουγός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι “Κάθε μέρα που περνάει μας οδηγεί στο στόχο μας. Περιμένουμε να ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων», αλλά τα περιοριστικά μέτρα θα τηρηθούν είναι ακέραια ως τις 27 Απριλίου” και ξεκαθάρισε πως αυτό δε σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση και τόνισε «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι 28 Απριλίου βγαίνουμε έξω και επιστρέφουμε στην κανονικότατα. Αυτό θα γίνει με αργά και σταθερά βήματα»

Σχετικά Άρθρα

Σύμη: Επεισόδιο με ταχύπλοο που μετέφερε 21 πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

ΗΠΑ: Καταιγίδα Ντέμπι – Τέσσερις νεκροί και κίνδυνος για «καταστροφικές» πλημμύρες

otavoice

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών – Μεταφέρονται στην Καλαμάτα

otavoice

Πέντε τραυματίες στο Κουρσκ της Ρωσίας – Καταρρίφθηκαν 26 ουκρανικά drones

otavoice

Μπανγκλαντές: Γ.Γ του ΟΗΕ και Δύση εύχονται «δημοκρατική μετάβαση» – Σκηνές χάους στη χώρα

otavoice

Καμάλα Χάρις: Και επισήμως υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

otavoice