OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 136 νεκροί και17 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 2.534 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας  καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καταγράφηκαν 2 νέοι θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες και  ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας  ανήλθε στους 136.

Από τα θύματα είναι 100 άνδρες(74%) και 36 γυναίκες(26%) ,είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 90,4% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

101 θύματα είναι στην κατηγορία 65 ετών και άνω,33 θύματα στην κατηγορία 40 έως 64 ετών και 2 θύματα στην κατηγορία 18 έως 39 ετών.

Επίσης ανιχνεύθηκαν 17 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού,ανέρχεται στα 2.534. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (55,5%).

Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων είναι:
0 έως 17 ετών 3%, 18 έως 39 ετών 30,8%, 40 έως 64 ετών 44,2% και από 65 ετών και άνω 22%.
580 κρούσματα σχετίζονται με άτομα από το εξωτερικό και 1.228  είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.

43 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 32 άνδρες και 11 γυναίκες.Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 89% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Έχουν λάβει εξιτήριο 577.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 66.094 διαγνωστικά τεστ.

Ο καθηγητής Τσιόδρας για τα συμπτώματα του κορονοϊού ανέφερε ότι περιλαμβάνουν επίσης : κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες. 

Επίσης ανέφερε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, κουρεία, κλπ και για όλους τους εισερχόμενους αλλά και τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε το περιστατικό της ασθενούς που βρέθηκε για δεύτερη θετική στον κορονοϊό και είπε ότι μάλλον πρόκειται για μια παρουσία του γενετικού υλικού του ιού και όχι μια επαναλοίμωξη, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις (Ν.Κορέα). Σε κάθε περίπτωση το παρακολουθούμε αλλά δεν χρειάζονται βιαστικά συμπεράσματα.Συμπληρωματικά ανέφερε ότι στη Γερμανία μετά από εξειδικευμένες εργαστηριακές μελέτες αποδείχτηκε πως το ιός μετά την πάροδο των 10 ημερών χάνει την μεταδοτικότητα του.Για το λόγο αυτό θέσαμε το χρονικό όριο των 14 ημερών στην καραντίνα για να είμαστε 100% σίγουροι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερη. «Ισχύουν τα μέτρα και προετοιμαζόμαστε για την άρση τους».

Ενημέρωσε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις  από τον πρωθυπουργό, σχετικά με το σχέδιο άρσης των μέτρων. Επίσης ανέφερε ότι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τα σωματεία των εργαζομένων να σεβαστούν την απόφαση και να τηρήσουν τα μέτρα, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, για προληπτικούς λόγους , ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Πισσώνα – Εκκενώσεις οικισμών

otavoice

Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ανάληψη Ηλείας

otavoice

Παρίσι 2024: Ο Στ. Τσιτσιπάς πέρασε στους «8» – Στο δρόμο του Τζόκοβιτς

otavoice

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

otavoice

Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, για Σίσκο και Χρήστου

otavoice

3Χ3 τα ελληνικά κουπιά!!! Κοντού και Φίτσιου στον τελικό σκιφ ελαφρών βαρών

otavoice