OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συντονισμός εργασιών καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Αν. Αττικής για το 2020 από τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινό

Με συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ξεκινάει από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής ο 4ος κύκλος εφαρμογών ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονίες) από εδάφους σε περιοχές-εστίες στους δήμους της Ανατολικής Αττικής. 

Από τις αρχές Μαρτίου το πρόγραμμα Ψεκασμών Κουνουπιών (προνυμφοκτονίες) για το έτος 2020 βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί τρείς κύκλοι Εφαρμογών Ψεκασμών (προνυμφοκτονίες) από εδάφους, όπως περιγράφονται παρακάτω :

    Α) σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής,

   Β) στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, οι οποίες είναι :   

  • Υδροβιότοπος Αρχαιολογικού χώρου ΜΠΡΕΞΙΖΑ Νέας Μάκρης, Υδροβιότοπος (Natura), Εθνικού Πάρκου ΣΧΙΝΙΑ  
  • Υδροβιότοπος Παράκτιας θαλάσσιας ζώνης ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ, ο Υδροβιότοπος Αλυκής, εκβολές ρεμάτων ΧρυσήςΑκτής & Ερασίνου Αρτέμιδα, ο Υδροβιότοπος ποταμού ΑΣΩΠΟΥ και τα φυσικά συστήματα ΩΡΩΠΟΥ και Καλάμου.

    Γ) σε πλημμυρισμένες εκτάσεις-εστίες που βρίσκονται στον περιαστικό ιστό των Δήμων Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπατών-Αρτέμιδος και Ωρωπού, με εγκεκριμένα σκευάσματα βάσει της Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης στον Υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά στο Δήμο Μαραθώνα, σε έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων όπου δεν υπάρχει προσβασιμότητα από εδάφους ,εκτελέστηκε με επιτυχία η πρώτη εφαρμογή Ψεκασμών (προνυμφοκτονία) για την προστασία από τα κουνούπια, η οποία πραγματοποιήθηκε από αέρος με ελικόπτερο την 27η Απριλίου 2020, παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

 

Σχετικά Άρθρα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής

otavoice

Χατζημάρκος- Μενδώνη: Νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της Μεσαιωνικής πόλης

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργαζόμενοι, εθελοντές και αιρετοί στο Εθελοντικό Πότισμα στο Πεντελικό

otavoice

Στη Ραφήνα συνεδριάζει, Δευτέρα (29/7) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

otavoice

ΠΣτΕ: Άμεση και θετική η ανταπόκριση Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, για το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας

otavoice

ΠΚΜ: Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις

otavoice