OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Τιμούμε τους εργατικούς αγώνες. Η υγειονομική κρίση δεν πρέπει να γίνει εργαλείο συρρίκνωσης εργασιακών δικαιωμάτων

Οι ισχυροί συμβολισμοί, οι συνειρμοί, τα αιτήματα και η αγωνιστική παράδοση της Πρωτομαγιάς είναι ίσως πιο επίκαιρα από ποτέ εμπνέοντας τον κόσμο της εργατικής τάξης να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Για τις Περιφέρειες συνεχίζει να αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η έλλειψη προσωπικού, έλλειψη που εμποδίζει την πραγμάτωση βασικών λειτουργιών των δομών τους.

Με απροσδιόριστο ακόμη χρονικό ορίζοντα οριστικής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, οφείλουμε να κινηθούμε προς την «επόμενη μέρα» διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας και στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο.

Οι μετασχηματισμοί στην οργάνωση της εργασίας επιβάλλεται να λειτουργήσουν με γνώμονα την πλήρη και σταθερή απασχόληση. Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια χρησιμοποίησης των νέων μορφών εργασίας, όπως η τηλεργασία, με όρους ευελιξίας, μείωσης αμοιβών και καταστρατήγησης των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η εμπειρία των εργατικών αγώνων θα είναι «οδηγός» και τεκμήριο πως οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την ημέρα της πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

Για την Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ

Δημήτριος Βαζούρας
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ

Χαράλαμπος Ευστρατίου
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ

Μιχαήλ Λυριστής
Μέλος Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Οδηγούν τους Δήμους σε αδιέξοδο»

otavoice

Στην Κύπρο, ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθρέας

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνάντηση Γ. Μώραλη με την Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στις καλές πρακτικές του INTERREG EUROPE

otavoice

Δ. Φυλής: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα

otavoice

Προχωρά το Ψηφιακό Ασκληπιείο & Πάρκο Ασκληπιού στα Τρίκαλα

otavoice