OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μετά τα απανωτά «χαστούκια» στον Έβρο… επιστρατεύτηκε ξανά η τουρκική μονταζιέρα για προπαγάνδα και fake news

Στο «κόκκινο» δουλεύει η τουρκική μονταζιέρα – Τουρκικά ΜΜΕ φαντάστηκαν σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής να παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της γείτονος.

To καθεστώς Ερντογάν έχει αναγάγει την προπαγάνδα και τα fake news σε επιστήμη, προχωρώντας ακόμα σε μια ξεδιάντροπη κίνηση για να δημιουργήσει κλίμα και να αποπροσανατολίσει το κοινό από τις αθλιότητες που επιχειρεί συνεχώς και αδιαλείπτως δια ξηράς και θάλασσας. Δηλαδή από Έβρο και Αιγαίο.

Έτσι λοιπόν, στον χώρο των τουρκικών προκλήσεων μπήκαν για πολλοστή φορά και τα ΜΜΕ της γείτονος που κάνουν λόγο για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και δη στα ανοιχτά της Λέσβου, από την ελληνική Ακτοφυλακή.

Μάλιστα, δημοσιεύουν ένα βίντεο με σκάφος του Λιμενικού που περνά ξυστά από βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, με σκοπό, όπως αναφέρουν, να την ανατρέψουν.

«Η ελληνική ακτοφυλακή συνεχίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάγκασαν 48 πρόσφυγες να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», μεταδίδεται χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι ένας Σύρος πρόσφυγας προσπάθησε να διαφύγει προς την Κω από τη Μούγλα της Τουρκίας κολυμπώντας και κρατώντας μία σανίδα του σερφ. Η τουρκική ακτοφυλακή τον περισυνέλλεξε και τον μετέφερε πίσω στις τουρκικές ακτές.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice