OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ, νότια της Κρήτης

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο λυβικό πέλαγος, 120 χιλιόμετρα νότια, νοτιανατολικά της Άρβης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Νότια πλευρά της Κρήτης και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημίες ή θύματα.

Tο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έδωσε λίγο μετά τις 16:00 αναθεωρημένη μέτρηση για το συγκεκριμένο σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 104 χλμ. νοτίως της Ιεράπετρας και με εστιακό βάθος 40 χλμ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφρε:«Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. Μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice

88η ΔΕΘ: Εκπαίδευση,τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία στο αφιέρωμα AKADEMIA

otavoice