OTA VOICE
Uncategorized

Δομουχτσίδης στο OTAVOICE: Δεν δεχόμαστε τη δομή στο Κλειδί, απαιτούμε να κλείσει όπως μας υποσχέθηκαν

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στο otavoice ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και απάντησε στα ερωτήματα μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την δομή μεταναστών που δημιουργήθηκε στη θέση “Κλειδί”, στα διοικητικά όρια του δήμου.

Απαντώντας στον Βασίλη Περδικίδη, ο δήμαρχος Σιντικής επανέλαβε ότι ουδέποτε μας ρώτησε η πολιτεία για την εγκατάσταση αυτή και η απόφαση πάρθηκε αποκλειστικά σε κυβερνητικό επίπεδο. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Λογοθέτης σε ερώτημα μας απάντησε ότι αν σας ρωτούσαμε ξέραμε ότι η θέση σας θα ήταν αρνητική.

Ο κ. Δομουχτσίδης τόνισε πως οι δομές μεταναστών δεν είναι ανάπτυξη για ένα τόπο, είναι κέντρα κράτησης παράνομα εισερχομένων ατόμων στην χώρα μας. Το δημοτικό συμβούλιο Σιντικής έλαβε μια απόφαση , πως δεν θέλουμε καμιά δομή μέσα στα όρια του δήμου μας. Αυτή η απόφαση είναι εν ισχύ και αποτελεί στόχο διεκδίκησης και μας δεσμεύει.

Ο κ. Δομουχτσίδης εξηγεί πως η αρχική επιλογή της κυβέρνησης για το στρατόπεδο Βασιλειάδη στη Ροδόπολη, είδαν και οι ίδιοι ότι ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί μιας και άγγιζε τα μπαλκόνια των σπιτιών και στη συνέχεια επέλεξαν την Βυρώνεια ως λύση. Δικαίως αντέδρασαν οι κάτοικοι και μπροστά στον κίνδυνο να γίνει μια δομή δίπλα στην πόλη όπου θα ήταν καταστροφικό και εστία κινδύνου. Τότε υποδείξαμε -οι  τέσσερις δημοτικές παρατάξεις- ένα ουδέτερο χώρο ,την μικρότερη ζημιά για τον τόπο. Η θέση “Κλειδί” είναι πλήρως απομονωμένη,10 χιλιόμετρα μακρυά από αστικό πληθυσμό.

Η φύλαξη στη δομή επιλέχθηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η σίτιση είχε επιλεχθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, επεσήμανε ο δήμαρχος.

 

Δομουχτσίδης: Η θέση μας είναι μια και πεντακάθαρη. Το κέντρο δεν το δεχόμαστε και απαιτούμε να φύγει

 

Λόγω του κορονοϊού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μετακίνησης και καθημερινά μπορούσε να εξέλθει μόνο το 2% των φιλοξενουμένων στη δομή. Προχθές από κακό χειρισμό του ΔΟΜ δημιουργήθηκε δικαίως αναστάτωση μιας και άφησαν ανοιχτή τη δομή και εξήλθε μεγάλος αριθμός ατόμων. Ξαφνικά οι κάτοικοι είδαν τα χωριά τους να γεμίζουν με κόσμο και δικαιολογημένα αντέδρασαν.

Η θέση μας είναι μια και πεντακάθαρη. Το κέντρο δεν το δεχόμαστε και απαιτούμε να φύγει. Μας υποσχέθηκαν ότι είναι προσωρινό. Μας υποσχέθηκαν ότι θα κλείσει μόλις εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου των αιτούντων παράνομα εισερχομένων μεταναστών.Όσοι δεν πάρουν άσυλο θα μεταφερθούν βάση νόμου σε προαναχωρησιακά κέντρα αλλοδαπών.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του δημάρχου Σιντικής στο otavoice.gr

Σχετικά Άρθρα

Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου

otavoice

Βελόπουλος: «Παραιτηθείτε, πριν καεί και το τελευταίο δέντρο στην Ελλάδα»

otavoice

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

otavoice

Οδηγίες χρήσης των “Seatracks” από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

otavoice

Ο νέος τουριστικός οδηγός του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

otavoice

Παρίσι 2024: Πρώτες οι ΗΠΑ, στην 47η θέση η Ελλάδα – Αναλυτικά ο πίνακας των μεταλλίων

otavoice