OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αποκλειστικό:Μπάχαλο στη ΔΑΕΜ ΑΕ με τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στο Δήμο Αθήνας- Δεν λειτουργεί η εφαρμογή

Μπάχαλο επικρατεί στην ΔΑΕΜ ΑΕ με την ψηφιακή πλατφόρμα που ανακοινώθηκε με 10 δημοφιλή πιστοποιητικά, την οποία μάλιστα με απόφαση του ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε σε μεγάλο αριθμό δήμων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

“Ενώνουμε τις δυνάμεις” είχε πει ο δήμαρχος Αθηναίων, θέλοντας να υλοποιήσει μια σημαντική πρωτοβουλία εν μέσω της επιδημιολογικής κρίσης του κορονοϊού και να συμβάλει στην μη έκθεση των πολιτών σε ουρές για να εκδώσουν ένα έγγραφο.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που σε αυτή την περίπτωση είναι τα επιτελικά στελέχη της ΔΑΕΜ ΑΕ , η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει το σχεδιασμό της ψηφιακής πλατφόρμας.  Το σύστημα όπως φαίνεται δεν έχει τεχνική αρτιότητα και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με αποκορύφωμα την μη λειτουργία της εφαρμογής για την έκδοση βεβαίωσης μονίμου κατοικίας. Πλήθος διαμαρτυριών κατέκλυσε αυτές τις ημέρες τις υπηρεσίες του δήμου Αθήνας από αγανακτισμένους δημότες που προσπάθησαν να εκδώσουν την συγκεκριμένη βεβαίωση και διαπίστωσαν πως η εφαρμογή δεν λειτουργεί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έχει προκληθεί αναστάτωση και σάλος στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, μιας και η αστοχία αυτών που ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου εξέθεσε την δημοτική αρχή , η οποία είχε όλες τις καλές προθέσεις να προσφέρει μια σημαντική υπηρεσία στους πολίτες. Η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη και επανέρχονται στο προσκήνιο ζητήματα που είχαν έρθει στο φως προ έτους και γνωρίζει η δημοτική αρχή. Ζητήματα με τις επιλογές συγκεκριμένων προσώπων υψηλά αμειβομένων που η επιστημονική τους κατάρτιση δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της θέσης που κατέχουν. Επίσης είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής φαινόμενα κακοδιαχείρισης από την προηγούμενη δημοτική θητεία που συμμετείχαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία παρέμειναν και αναβαθμίστηκαν.

Προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ είναι και η απόφαση που ελήφθη προ εξαμήνου περίπου, για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη ΔΑΕΜ ΑΕ, μιας και τα στοιχεία που είχαν περιέλθει σε γνώση της νέας διοίκησης ήταν φωτιά. Βέβαια μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη του διαχειριστικού ελέγχου και κάποιοι εκ της διοίκησης έχουν ταυτιστεί με το σύστημα.

Να σημειωθεί πως η ΔΑΕΜ ΑΕ είναι μια άριστα καταρτημένη εταιρία του Δήμου Αθηναίων με σημαντικό έργο και αξιόλογο προσωπικό, που όμως έχει βρεθεί κατά καιρούς έρμαια στις διαθέσεις και στα φιλόδοξα σχέδια προσώπων και μηχανισμών. Δυστυχώς με την αλλαγή της διοίκησης κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στο σύστημα, να επιβιώσουν και να προχωρήσουν σε διώξεις ικανών στελεχών τα οποία απομακρύνθηκαν με ανήθικες μεθοδεύσεις.

Είναι τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται στην συγκεκριμένη εταιρία με πολλαπλούς ρόλους και αποδοχές …. ως εξωτερικοί συνεργάτες …ως προμηθευτές συστημάτων και ως αξιολογητές έργων.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, μιας και η δημοτική αρχή που έχει σημαντικά σχέδια ειδικά στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής δεν θα αφήσει να εκτεθεί από κακούς χειρισμούς, ανθρώπων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice