OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

“Μπούκαρε” ο Κλεφτοδήμος στη δική Τοπαλούδη- “Επίθεση” στην εισαγγελέα,τα επικοινωνιακά παιχνίδια νομικών και το 18μηνο

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο, στην πολύκροτη δίκη Τοπαλούδη και τα ερωτηματικά από την ξαφνική έκρηξη των συνδικαλιστών είναι πολλά και εύλογα.

Μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση του προέδρου των δικηγορικών συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού, “σαν ταύρος εν υαλοπωλείο” κατέφθασε πριν λίγο  ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος  και ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όπως είπε όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως που αφορούν στο ρόλο των δικηγόρων.

Με μια πρωτοφανή ενέργεια, ο σύμβουλος του ΔΣΑ εισέβαλε  στο δικαστήριο την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, κρατώντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Βερβεσού. Ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για αποστροφές της αγόρευσις της εισαγγελέως που όπως είπε «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Ο διάλογος

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Η ενέργεια του συμβούλου του ΔΣΑ προκάλεσε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όπως ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις απαράδεκτες αιτιάσεις του κ. Κλεφτοδήμου, που θεωρούν  ότι προσβάλουν την μνήμη του δολοφονημένου παιδιού τους και επιχειρούν να ρίξουν στα μαλακά τους ενόχους.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρενέβη ζητώντας να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη.

Μια σοβαρή παράμετρος  είναι ότι στις αρχές Ιουνίου θα παρέλθει το 18μηνο και όπως λένε έγκριτοι νομικοί αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στην πορεία απόδοσης δικαιοσύνης.

Η εισαγγελέας Δόγκα δήλωσε την πρόθεση να αποχωρήσει της έδρας

Έπειτα από την προσωρινή διακοπή η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους δικηγόρους να παραμείνουν κατά τις αγορεύσεις τους στα θέματα της δίκης ενώ η εισαγγελέας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή από τη δίκη και πήρε, όπως είπε, την εντολή να μείνει.

Σχετικά Άρθρα

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice