OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Τι συμβαίνει στις Φέρες Έβρου- Συντηρούν την ένταση οι Τούρκοι διεκδικώντας ελληνικά εδάφη

Εντάσεις προκαλούν οι Τούρκοι στην περιοχή του Έβρου συντηρώντας το θερμό κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παρόλο την παταγώδη αποτυχία τους προ τριμήνου με όχημα δεκάδες χιλιάδες μεταφερόμενους μετανάστες να σπάσουν την αμυντική θωράκιση της χώρας, συνεχίζουν να προσπαθούν να δημιουργούν εντάσεις.

Αυτό συμβαίνει και στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερών, όπου προ 10ημερου προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδιο και από χθες επανήλθαν πιο έντονα. Η συγκεκριμένη περιοχή λόγω της μορφολογικής ιδιαιτερότητας της έδωσε την δυνατότητα στην τουρκική πλευρά να δημιουργεί καταστάσεις και να αμφισβητεί το εδαφικό καθεστώς της.  Πρόκειται για μία έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην παλαιά κοίτη του ποταμού Έβρου, αλλά είναι ξεκάθαρα ελληνική. Η μετατόπιση της κοίτης από προσχώσεις έφερε την συγκεκριμένη έκταση στην πλευρά του ποταμού από την ανατολική πλευρά του και  τελευταία χρόνια έμεινε ακαλλιέργητη, ανέπτυξε πυκνή βλάστηση και δεν είχαμε κάποια αγροτική ή κτηνοτροφική δραστηριότητα από τους κατοίκους της περιοχής. Όλοι όμως γνώριζαν πως πρόκειται για ελληνικό έδαφος.

Οι Τούρκοι όπως μας ανέφερε ανώτατος αξιωματικός, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο σαν ορμητήριο για παράνομες εισόδους μεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Η ελληνική πλευρά επιτηρεί την περιοχή και έχει προβεί τον τελευταίο καιρό σε ενέργειες αποτροπής, ενώ έχουν συλληφθεί όσοι επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Την ίδια ώρα προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του συνοριακού φράκτη που θα ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ και θα κλείσει πιθανά περάσματα.  Στα πλαίσια των εργασιών αυτών βρίσκονται στην περιοχή στελέχη της  Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και συνεργεία ειδικών που κάνουν μετρήσεις στα εδάφη για την τοποθέτηση πασσάλων. Οι Τούρκοι προκαλούν θεωρώντας τα συγκεκριμένα εδάφη τουρκικά, κάτι που δεν ισχύει και προσπαθούν να αποτρέψουν και να εμποδίσουν την παρουσία των Ελλήνων.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας – Πότε θα αγωνιστεί

otavoice

Η Εθνική κόντραρε τον NBAer Καναδά, πάλεψε με εχθρική διαιτησία και έχασε 79-86

otavoice

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice