OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρωτοφανές παραλήρημα του καθεστώτος Ερντογάν και απύθμενο τουρκικό θράσος: Οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι πρόκληση και προβοκάτσια

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από το καθεστώς του Σουλτάνου με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να παίρνει τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον υπουργό Εξωτερικών.

Λίγη  ώρα αφότου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ανοιχτά τη χώρα μας με νέο προσφυγικό κύμα όταν τελειώσει η πανδημία του κοροναϊού, ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίζεται πως οι προκλήσεις στο Αιγαίο (σ.σ από την Ελλάδα) αποτελούν σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ βρέθηκε στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία και κατά την ομιλία του ισχυρίστηκε πως «οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση, και προβοκάτσια. Αυτό δεν έχει κανένα όφελος γι᾽ αυτούς».

Στην ομιλία του στην φρεγάτα Μπαρμπαρός ο Ακάρ ανέφερε πως «παρά τις προσπάθειες για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας , δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία. Εμείς είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο. Επιθυμούμε λύσεις που συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, τις ειρηνικές μεθόδους και τις πολιτικές λύσεις».

«Όμως, το να υποστηρίζουμε τις συμφωνίες, τις συμβάσεις και τις συνθήκες δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί απειλή πως για να υποστηρίξουμε τα ενδιαφέροντα, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια» κατέληξε ο Ακάρ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice

Νέα πυρκαγιά στην Τζιά – Εκκένωση περιοχών Καστελάκια – Κούνδουρος

otavoice

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο «τιμόνι» της Κομισιόν μια ακόμη πενταετία με 401 ψήφους

otavoice

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης – Ζημιές σε σπίτια

otavoice