OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Λυκοσυμμαχία Παπαδημούλη -Σόρος και οι μπίζνες με τα ακίνητα και την ΜΚΟ Solidarity Now

Το σαφάρι αγοράς ακινήτων σε προνομιακές τιμές έως και 50% κάτω της αντικειμενικής τους αξίας που αποκάλυψε το «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή προκάλεσε σάλο και καθολική κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του ευρωβουλευτή  Δημήτρη Παπαδημούλη. Αρκετοί μίλησαν για «Ριχάρδο των ακινήτων», για «επαγγελματία ανθρωπιστή» και για «λύκο της Aharnon Street»…

Οι κινήσεις Παπαδημούλη έδειξαν μεθοδικότητα και γνώση τόσο των δεδομένων στα χρηματοδοτικά προγράμματα της μεταναστευτικής κρίσης όσο και στην αγορά ακινήτων σε υποβαθμισμένες περιοχές των Αθηνών.Τίποτα δεν ήταν τυχαίο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πολιτική θέση του για να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα” , τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η συνεργασία του κ. Παπαδημούλη έγινε με τη ΜΚΟ Solidarity Now που συνδέεται με έναν άλλον «λύκο των διεθνών αγορών», τον  Τζόρτζ Σόρος.  Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε το «ΘΕΜΑ», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του μίσθωσαν τον Απρίλιο του 2018 στη ΜΚΟ Solidarity Now για την εγκατάσταση μεταναστών τέσσερα -και όχι τρία, όπως είχε πανικόβλητος παραδεχθεί σε μια συνέντευξη-ξέπλυμα που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο- διαμερίσματα από τα οποία η οικογένεια Παπαδημούλη εξασφαλίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ετήσιο εισόδημα των 17.040 ευρώ.

Ο γνωστός ανθέλληνας επιχειρηματίας έχει δημιουργήσει ένα δαιδαλώδες δίκτυο με δεκάδες ΜΚΟ, που μαζί με άλλες οργανώσεις συγκρότησαν το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση» (EPIM).

Βασικός στόχος του EPIM είναι η χρηματοδότηση ΜΚΟ που υποστηρίζουν όσους αιτούνται άσυλο ή και προωθούν την ενσωμάτωση αλλά και την άσκηση επιρροής στα νομοπαρασκευαστικά όργανα της Ε.Ε. υπέρ των μεταναστών. Άλλες οργανώσεις ασχολούνται με τις χώρες που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή ανθρωπιστική κρίση και τροφοδοτούν τα προσφυγικά ρεύματα. Να θυμίσουμε ότι ο Τζόρτζ Σόρος βρίσκεται πίσω από το καθεστώς των Σκοπίων, χρηματοδότησε την ανθελληνική προπαγάνδα και στο παρασκήνιο εξαγόρασε πολιτικά πρόσωπα, όπως ανέφεραν καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με έκδηλη αμηχανία και υπόγεια μουρμούρα υποδέχτηκαν στην Κουμουνδούρου τις αποκαλύψεις για τις προσοδοφόρες επενδύσεις που έκανε ο κ. Παπαδημούλης στις… ανάγκες προσφύγων και μεταναστών.

Η δικαιολογία που προέβαλε, ότι δηλαδή νοίκιασε τα διαμερίσματα επειδή οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεπαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν τους μετανάστες στα σπίτια τους, δεν έπεισε πολλούς συντρόφους του, αφού το ύψος των ενοικίων που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι εισπράττει δεν αφήνει περιθώρια για να πιστέψει κάποιος ότι το κίνητρό του ήταν ο αριστερός αλτρουισμός προς τους καταφρονεμένους του πλανήτη που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα.

«Μας βάζει σε θέση άμυνας χωρίς λόγο και αιτία», είναι η επωδός των σχολίων στα οποία προβαίνουν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες που παρατηρούν ότι ο κ. Παπαδημούλης είναι «από τους ελάχιστους πολιτικούς που αποδεδειγμένα αύξησαν την περιουσία τους στη διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής». Γι’ αυτό και διερωτώνται: «Γιατί βάζει το κόμμα στη μέση αντί να αναλάβει τις ατομικές του ευθύνες;».

Παρά την επιτηδευμένη σιωπή της Κουμουνδούρου, η… ανθρωπιστική εκδοχή της Airbnb προκαλεί αναβρασμό στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τις δημοσκοπήσεις να διαγράφουν τροχιά ελεύθερης πτώσης, οι αποκαλύψεις για την «έξυπνη» οικονομική διαχείριση και την αλματώδη αύξηση της περιουσίας του ευρωβουλευτή προκαλούν σχεδόν αυτόματα συνειρμούς για πιθανό ξεθώριασμα του κόμματος στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης, την ώρα που πρόσφυγες, ΜΚΟ και προσοδοφόρα ακίνητα τραυματίζουν βαθιά το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς ισχύει, αλλά δεν συνοδεύει κάθε aριστερό ως σφραγίδα προσφοράς. Το να είσαι Αριστερός είναι δύσκολο και απαιτητικό», σχολίασε με… φιλοσοφική διάθεση ο κ. Σπύρος Δανέλλης λίγο πριν λάβει τον λόγο ο κ. Παπαδημούλης, σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση στα μέσα της εβδομάδας.

Παρότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει προσώρας σιγή ασυρμάτου, το βάρος των αποκαλύψεων ανακαλεί αντανακλαστικά το διαχρονικό δίλημμα περί δίκαιου και ηθικού στην πολιτική, με τον ευρωβουλευτή του κόμματος  Στέλιο Κούλογλου, να σπάει πρώτος την κομματική γραμμή.

«Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός ζητάει πάρα πολλά ή ότι το “πόθεν έσχες” του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορεί να πάμε στη λογική το “μη χείρον βέλτιστον”. Και το άλλο θέμα είναι ότι η Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTON24.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε να ζητά από τους συντρόφους του «ένα παγοθραυστικό για να ρηγματώσουμε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», θέλοντας να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα προστασίας του το κόμμα του.

Στην κινούμενη εσωκομματική άμμο «όλα αυτά αποκτούν άλλες διαστάσεις, στο πλαίσιο που υπάρχουν και εσωτερικοί ανταγωνισμοί», διαπιστώνουν οι πιο ψύχραιμοι, ενώ «θα εξαερωθούμε αν συνεχίσουμε έτσι», μονολογούν οι πιο κοινωνικά γειωμένοι, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο να τους παρασύρει το ποτάμι των… προσφυγικών ροών.

Στην ίδια φαρέτρα και η ανταπάντηση ότι «δεν έκανε χρήση αποκλειστικής πληροφορίας. Μακάρι και άλλοι Έλληνες να νοίκιαζαν τα σπίτια τους στους μετανάστες», που ήρθε και από άλλα στελέχη. Ακόμη και η ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρέχει αναντίρρητα αμεσότερη πρόσβαση σε παγκοσμίου βεληνεκούς ΜΚΟ όπως η Solidarity Now του «γερακιού των αγορών» Τζορτζ Σόρος, η οποία και αποτελεί τον μισθωτή της οικογένειας Παπαδημούλη.

Η ισχυρή ακτινοβολία της ΜΚΟ δεν είναι, άλλωστε, η μόνη διεθνική διάσταση της υπόθεσης, ο απόηχος της οποίας έχει ήδη θορυβήσει και τις Βρυξέλλες, με τους κύκλους των ηγετών των ευρωπαϊκών οργάνων να κρατούν χαμηλούς τόνους παρά την υφέρπουσα δυσφορία. Κοινωνοί της όλης δυσφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν και Έλληνες ευρωβουλευτές, καθώς επιχείρησαν να αποκρυσταλλώσουν το τοπίο της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες σηκώνοντας τα τηλέφωνα.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice