OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η εξέλιξη του κορονοϊού: 376.215 νεκροί 6.340.391 κρούσματα- Επίκεντρο η Λατινική Αμερική

Επιδημιολογική καταιγίδα πλήττει τον πλανήτη από τις αρχές του έτους, με την ανθρωπότητα να βιώνει τραγικές  καταστάσεις. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η παγκόσμια κοινότητα από την φονική εξάπλωση του νέου κορονοϊού Covid-19, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως πανδημία, αλλά δέχεται ισχυρές επικρίσεις από πολλές χώρες για κακούς χειρισμούς και εσφαλμένη πληροφόρηση, όπως και η Κίνα που αποτέλεσε την πηγή της εμφάνισης του ιού. Μάλιστα το φως της δημοσιότητας (Der Spiegel) είδε αναφορά των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών για επικοινωνία Προέδρων Κίνας-ΠΟΥ, όπου ζητήθηκε η μη δημοσιοποίηση στοιχείων και η καθυστέρηση κήρυξης πανδημίας.

Εκατόμβες θυμάτων, χώρες σε καραντίνα ,κλειστά σύνορα και περιορισμοί στις μετακινήσεις. Το παγκόσμιο υγειονομικό σύστημα δοκιμάζεται επί πέντε μήνες.Δραματικές στιγμές έζησαν σε  Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, ενώ στη Βρετανία η κατάσταση παραμένει στο κόκκινο. Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη, που παραμένει σε καραντίνα αλλά που όμως δείχνει να μπαίνει σε τροχιά ύφεσης, μιας και υπάρχει μείωση του αριθμού των περιστατικών. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα το επίκεντρο της επιδημίας έχει μετατοπιστεί στη Λατινική Αμερική, όπου καταγράφονται χιλιάδες περιστατικά και σημαντικός αριθμός θυμάτων. Αγώνας δρόμου από την επιστημονική κοινότητα για να βρεθεί το αντίδοτο κατά του φονικού ιού,όμως για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα απαιτηθεί χρόνος για να βγει στην παραγωγή και δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος της χρονιάς. Μετά το πρώτο ισχυρό κύμα της επιδημιολογικής καταιγίδας και τα πρώτα σημάδια ύφεσης της επιδημιολογικής κρίσης, οι χώρες ετοιμάζονται για την επιστροφή στην κανονικότητα με σταδιακά βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά θεσπίζοντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.Οι οικονομικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία είναι τεράστιες και όλες οι χώρες εκτός από τα κοινωνικά μέτρα στήριξης, έχουν προχωρήσει σε γενναία μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Πάνω από 370.000 θύματα και 6,3 εκατομμύρια κρούσματα 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο μέτωπο της πανδημίας  376.215 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από τις επιπλοκές που δημιουργεί ο covid-19 και 6.340.391 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο παγκόσμιος Μέσος Όρος θνητότητας είναι στο 6,1%, ενώ έχουμε 48,3 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού. Εικόνα ύφεσης στην Ευρώπη και μετάθεση του επίκεντρου στην Λατινική Αμερική 

Η πανδημία  σαν επιδημιολογικός Αρμαγεδώνας, χτύπησε την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, την Ασία και την Αμερική αλλά εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο και μεγαλύτερη έκταση στον πλανήτη, δείγμα ότι ακόμη  βρίσκεται σε έξαρση, όπου σε 200 χώρες έχουν καταγραφεί πάνω από 6,3 εκατομμύρια κρούσματα.Παρόλο που υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από την στατιστική ανάλυση των δεδομένων και πολλά κράτη έχουν περάσει σε φάση επιστροφής στην κανονικότητα, η καθημερινότητα σε πολλές χώρες παραμένει εφιαλτική.

Ανησυχία προκαλεί ότι ο κορονοϊός  έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και σε χώρες με αδύναμα έως ανύπαρκτα υγειονομικά συστήματα,κοινωνικές ανισότητες  όπως στην Αφρική και στην Νότια Αμερική. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες επιπτώσεις και εξελίξεις.Το επίκεντρο έχει μεταφερθεί στην Λατινική Αμερική που βιώνει με τη σειρά της μια τραγωδία. Στη Βραζιλία που είναι πλέον στην δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη βιώνουν ακραίες καταστάσεις  και καταγράφονται 519.704 κρούσματα και 29.534 νεκροί. Η περιοχή του Σάο Πάολο με πάνω από 100.000 κρούσματα είναι το επίκεντρο της επιδημιολογικής κρίσης.  Επίσης τραγικές εικόνες έρχονται από το Περού με 170.039 κρούσματα και 4.634 νεκρούς, στο Μεξικό 90.664 κρούσματα  και 9.930 νεκροί, ενώ στο Εκουαδόρ καταγράφονται 39.098 κρούσματα και 3.358 νεκροί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτύπησε καμπανάκι και για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων (Ισραήλ,Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ στην Αφρική η πανδημία έχει εισχωρήσει σε ευρεία κλίμακα και καθημερινά η διασπορά της αυξάνεται. Ιλιγγιώδη η αύξηση των κρουσμάτων στη Ρωσία (414.878) που είναι στην δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και περιοχές όπως η Σιβηρία και ο Καύκασος παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση.

Εφιάλτης  πάνω από τη Βρετανία- Δεύτερη χώρα σε νεκρούς, 556 σήμερα και 1.570 κρούσματα 

Παραμένει σε έξαρση στο Ηνωμένο Βασίλειο ο εφιάλτης της επιδημιολογικής καταιγίδας του νέου κορονοϊού και είναι η δεύτερη σε απώλειες χώρα στον κόσμο. Μια παροδική μείωση των περιστατικών ακολούθησε μια μακρά περίοδος  μεγάλου αριθμού θυμάτων και κρουσμάτων με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ακόμη δύσκολη. Συνολικά σήμερα ανακοινώθηκαν 556 νεκροί από τις επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ συνεχίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων (1.570). Συνολικά ο απολογισμός είναι 39.045 νεκροί και 276.332 κρούσματα.

ΗΠΑ: Πάνω από 1.8 εκατ. κρούσματα και 100 χιλ. νεκροί εν μέσω εξέγερσης

Τερμάτισε οριστικά τις σχέσεις ΗΠΑ με Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,  ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω καταγγελιών για απόκρυψη στοιχείων και παραπλάνηση για λογαριασμό της Κίνας.Είχε δώσει διορία 30 ημερών για συγκεκριμένες αλλαγές που εξέπνευσε χωρίς απάντηση. Μέσα στην κρίση οι ΗΠΑ φλέγονται από εκτεταμένα επεισόδια με επίκεντρο την Μινεάπολη εξαιτίας του θανάτου  Φλόιντ από αστυνομική βία. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και κυριολεκτικά έχουν παραδοθεί στην αγριότητα των διαδηλωτών.

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα στις ΗΠΑ στα 1.850.219  μέχρις ώρας και 106.582 οι νεκροί συνολικά.

Τραγικές στιγμές βίωσε η πόλη της  Νέας Υόρκης, με 203.303 κρούσματα και πάνω από 23.000 νεκρούς. Η εικόνα πλέον στην Νέα Υόρκη  είναι  αισιόδοξη  μιας και υπάρχει σαφής υποχώρηση των περιστατικών νοσηλείας, θανάτων και νέων κρουσμάτων. Σε άρση των περιοριστικών μέτρων προχώρησε σημαντικός αριθμός πολιτειών, εκτός της Νέας Υόρκης που παραμένει σε καραντίνα μέχρι της 6 Ιουνίου, εκτός από τις βόρειες περιοχές της πολιτείας που ήραν σταδιακά κάποια μέτρα από της 15 Μαίου. Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε πως επικεντρωνόμαστε πλέον στο άνοιγμα της οικονομίας δίνοντας πράσινο φως για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Ο δήμαρχος Ντε Μπλάσιο ανέφερε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν σταδιακά τον Ιούνιο. Η δήμαρχος της Βοστώνης ανακοίνωσε πως τα καταστήματα θα ανοίξουν από τις αρχές Ιουνίου.

Πρώτη με 29.784 νεκρούς η πολιτεία της Νέας Υόρκης που καταγράφει 370.770 κρούσματα. Στη λίστα ακολουθεί η  πολιτεία του Νιού Τζέρσεϋ με 160.445 κρούσματα και 11.698 νεκρούς,του Ιλλινόϊς  120.260 κρούσματα και 5.390 νεκρούς και της Μασαχουσέτης  96.965 κρούσματα και 6.846 νεκρούς. Τα κρούσματα στις υπόλοιπες πολιτείες  είναι της Καλιφόρνια  112.297 της Πενσυλβάνια 76.129, του Μίσιγκαν 57.397, του Τέξας 64.652, της Φλόριντα 56.830, του Μέρυλαντ  53.327, της Τζόρτζια 47.496, του Κονέκτικατ 41.288, της Λουιζιάνα 38.497, της Βιρτζίνια 40.249, του Οχάιο 33.439, Ιντιάνα 32.437, του Κολοράντο 23.487, της Βόρεια Καρολίνα 22.864, της Ουάσιγκτον 20.406, του Τεννεσσή 21.285, της Μιννεσότα 22.464 , της Αιόβα 18.369, του Ρόντ Άιλαντ 14.353, της Αριζόνα 17.318, του Γουισκόνσιν 16.462, της Αλαμπάμα 16.032, του Μισσισίπη 14.044, του Μιζούρι 12.816 και της Νεμπράσκα 12.984.

 

 Γαλλία: Αποκλιμακώνεται η κατάσταση, 31 νεκροί και 338 κρούσματα

Στη Γαλλία που βίωσε ένα εφιάλτη η κατάσταση βαίνει σε ύφεση  και σχεδιάζεται η επόμενη μέρα με την άρση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Με την άρση μέτρων σε όλη τη μητροπολιτική Γαλλία και η εικόνα δείχνει να αποκλιμακώνεται μιας και τα περιστατικά έχουν σημειώσει κάθετη πτώση. Ακόμη υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στο Παρίσι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο μόλις 31  άτομα πέθαναν και 338 νέα κρούσματα καταγράφηκαν.Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις επιπλοκές του covid-19, ανέβηκε στους 28.833 Τα συνολικά κρούσματα στην Γαλλία έφτασαν στα 189.220.

 

 

Ιταλία: Επιστροφή στην κανονικότητα,ραγδαία μείωση θανάτων και κρουσμάτων

Η Ιταλία πέρασε μια δραματική κατάσταση βιώνοντας μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορίας της. Μια ασύλληπτη εθνική τραγωδία.Όμως τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταγράφεται ραγδαία μείωση των περιστατικών και η επιδημία έχει περάσει σε φάση σταδιακής ύφεσης.Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε με την άρση μέτρων. Καφέ και εστιατόρια, κομμωτήρια, κουρεία, μουσεία και βιβλιοθήκες άνοιξαν, ενώ ξαναρχίζουν και οι λειτουργίες στις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Πέτρου, με αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας.  Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις 60  νεκροί ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 33.475. Επίσης ανακοινώθηκαν 200 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνοντας το συνολικό αριθμό στα 233.197.

Ο Μέσος Όρος θνητότητας στην Ιταλία έχει εκτοξευτεί στο 14,06%.

Άλλαξε το κλίμα στην Ισπανία, σε πλήρη ύφεση τα περιστατικά-Κανένας νεκρός

Μια δύσκολη κατάσταση βίωσε η Ισπανία αλλά από τα τελευταία στοιχεία υπάρχει μια διάχυτη αντίληψη ότι η κορύφωση πέρασε και περνάμε σε φάση εκτόνωσης της πανδημίας. Οι ισπανικές αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών, μετά από διαπιστώσεις για διπλές ή εσφαλμένες εγγραφές. Συγκεκριμένα 1.918 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην Ισπανία έφτασε τα 27.127 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διαμορφώθηκαν στα 286.718.Σήμερα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες μονοψήφιων θανάτων δεν ανακοινώθηκε κανένας νεκρός,  ενώ καρταγράφηκαν μόλις 209 κρούσματα.

Ο μέσος  όρος θνησιμότητας είναι στο 9,5%

Η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, που μέχρι τώρα παρέμεναν σε καραντίνα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ισπανία, από την Δευτέρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα μουσεία, τα ξενοδοχεία και τα μπαρ, ακολουθώντας, με διαφορά δύο εβδομάδων, το παράδειγμα των άλλων περιφερειών της χώρας.

Η φονική καταιγίδα του κορονοϊού στην Ιβηρική χερσόνησο χτυπά και την Πορτογαλία, με 1.424 νεκρούς και 32.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στον κλοιό της επιδημιολογικής καταιγίδας βρέθηκε η Ελβετία όπου καταγράφει 30.828 κρούσματα και 1.920 νεκρούς , με εμφανή σημάδια ύφεσης αλλά και η Ολλανδία, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 5.962. Δραματικές εικόνες βίωσαν στο Βέλγιο που αναλογικά με τον πληθυσμό της,είναι η πρώτη χώρα σε απώλειες με 9.486 νεκρούς και πάνω από 58.000 κρούσματα και την πανδημία να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Στη Γερμανία όπου είναι η ένατη χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα (183.426), έχουν 8.605 νεκρούς, αλλά θεωρούν πλέον ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο την επιδημία. Σε ύφεση μετά από μια δύσκολη περίοδο έχει περάσει η επιδημία στο Ιράν και καταγράφεται μια σημαντική πτώση στα θανατηφόρα περιστατικά. 81 θάνατοι ανακοινώθηκαν κατά την τελευταία καταγραφή και συνολικά μετράει 7.878 νεκρούς.

 

 

Η ακτινογραφία του COVID-19 σε όλο τον πλανήτη

Μέχρι σήμερα ( νεότερη ενημέρωση)  376.215 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από τις επιπλοκές που δημιουργεί ο covid-19 και  6.340.391  επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, από τον Δεκέμβριο του 2019 που ξεκίνησε η εξάπλωση της επιδημίας με επίκεντρο την επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 3.078.124 και έχουν αναρρώσει  2.886.052 ασθενείς.

Τα θανατηφόρα κρούσματα ανά χώρα 

Σε 180 χώρες παγκοσμίως, έχουν σημειωθεί θανατηφόρα κρούσματα, ενώ σε 202 κράτη έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του Covid-19.

Στην πρώτη θέση οι ΗΠΑ με 106.582 και  ακολουθούν Ηνωμένο Βασίλειο 39.045, Ιταλία 33.475, Γαλλία 28.833, Ισπανία 27.127, Βραζιλία 29.534, Βέλγιο 9.486Μεξικό 9.930,  Γερμανία 8.617, Ιράν 7.878Καναδάς 7.325, Ολλανδία 5.962, Ινδία 5.495, Ρωσία 4.855,Κίνα 4.634,   Τουρκία 4.563, Σουηδία 4.403,  Περού 4.634, Εκουαδόρ 3.358,  Ελβετία 1.917, Ιρλανδία 1.652, Ινδονησία 1.641,  Πορτογαλία 1.424,  Ρουμανία 1.259, Πακιστάν 1.543, Πολωνία 1.065, Φιλιππίνες 960, Χιλή 1.113Ιαπωνία 891, Αίγυπτος 1.005Κολομβία 939, Ουκρανία 718, Αυστρία 668, Αλγερία 661, Δανία 576,  Μπαγκλαντές  672 νεκρούς.
Νότια Αφρική 705, Ουγγαρία 527, Αργεντινή 541, Δομινικανή Δημοκρατία 502Σαουδική Αραβία  525, Τσεχία 321, Φιλανδία 316, Παναμάς 315, Ισραήλ 285, Βολιβία 313,  Μολδαβία 305, Νότια Κορέα 271, UAE 266, Νορβηγία 236, Σερβία 244, Αφγανιστάν 257, Σουδάν 233Νιγηρία 221,  Μαρόκο 205, Λευκορωσία 240, Ονδούρα 212, Κουβέιτ 220, Ιράκ 215Καμερούν 197, Ελλάδα 179, Βοσνία 154, Βουλγαρία 140, Σκόπια 140, Αρμενία 139, Μαλαισία 115, Λουξεμβούργο 110, Σλοβενία 109, Αυστραλία 103, Γουατεμάλα 108, Κροατία 103, Κούβα 83, Υεμένη 84, Σομαλία 79, Μάλι 78, DRCongo 72, Λιθουανία 70, Κένυα 69, Εσθονία 68, Αζερμπαϊτζάν 68, Νίγηρας 64, Τσάντ 66, Ταϊλάνδη 57.

Μπουρκίνα Φάσο  53, Ανδόρα 51, Τυνησία 48, Ομάν, Τατζικιστάν 47Ελ Σαλβαδόρ 46, Σιέρα Λεόνε,  Channels Islands 45, Αϊτή 44,  Σαν ΜαρίνοΣενεγάλη 42,  Κατάρ 38,  Καζακστάν 37, Γκάνα 36,  Νικαράγουα 35, Αλβανία 33, Ακτή Ελεφαντοστού 32, Σλοβακία 28Λίβανος, Λιβερία  27,  Λετονία, Τζιμπουτί 24, Σιγκαπούρη,  Isl of Man, 23, Γουινέα, ΟυρουγουάηΝέα Ζηλανδία 22, Τανζανία, Mayotte 21, Κογκό, Μαυριτανία 20, Κύπρος 17, Κυργιστάν 16, Σεν Μάρτιν, Μπαχρέιν 15,  Γκαμπόν, Μαρτινίκα 14, Γουαδελούπη 13, Γεωργία, Ουζμπεκιστάν, Τόγκο 12, Μπαχάμες, Παραγουάη, Equ. Γουινέα  11

Βενεζουέλα, Γουϊάνα, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα 10, Βερμούδες, Ιορδανία, Μαυροβούνιο, Τζαμάικα 9Μάλτα, Νότιο Σουδάν, Τρίνιντατ Τομπάκο 8

Αιθιοπία, Ζάμπια, Ταϊβάν, Sao Tome 7,  Μιανμάρ 6. Αγκόλα, Λιβύη, Μπαρμπάντος, Νεπάλ 5.  Γουινέα Μπισάου, Ζιμπάμπουε, Μαλάουϊ, Μαλβίδες, Μονακό, Συρία, Χόνγκ Κονγκ 4.  Αντίγκουα, Μπενίν, Παλαιστίνη 3.

Αρούμπα,  Μπελίζ, Μπρούνεϊ, Μοζαμβίκη, Νότια Αφρική, Πουέρτο Ρίκο, Eswatini, Cabo Verde, Comoros, από 2 νεκρούς.

Τέλος θανατηφόρο κρούσμα COVID έχει καταγραφεί σε ΓκάμπιαΓουϊάνα, Νησιά Κέϊμαν, Κεντρική Αφρική, Κουρασάο, Λιχνεστάϊν, Μαδαγασκάρη, Μποτσουάνα, Μπουρουντί, Παρθένοι Νήσοι, Σουρινάμ, Montserrat, Western Sahara.

Η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά χώρα

ΗΠΑ (1.850.219),  Βραζιλία  (519.704), Ρωσία (414.878),  Ισπανία (286.718),  Ηνωμένο Βασίλειο (276.332), Ιταλία (233.197), Ινδία (194.700), Γαλλία (189.220), Γερμανία (183.484), Τουρκία (164.769), Ιράν (154.445),  Περού (170.039), Χιλή (105.159), Καναδάς (91.647), Κίνα (83.001),  Σαουδική Αραβία (87.142)Μεξικό (90.664),  Πακιστάν (72.460), Βέλγιο (58.517), Κατάρ (58.433), Ολλανδία (46.545),  Μπαγκλαντές (49.534)Εκουαδόρ (39.098), Λευκορωσία (43.403), Σουηδία (37.814),Σιγκαπούρη (35.292), UAE (35.192), Πορτογαλία (32.700), Ελβετία (30.871), Νότια Αφρική (34.357), Ιρλανδία (24.929), Ινδονησία (26.940)Κουβέιτ (27.762), Κολομβία (29.383), Πολωνία (24.165), Ουκρανία (24.012), Αίγυπτος (26.384), Ρουμανία (19.398), Ισραήλ (17.106), Ιαπωνία (16.804), Αυστρία (16.685), Δομινικανή Δημοκρατία (17.285), Φιλιππίνες (18.638), Αργεντινή (16.851), Αφγανιστάν (15.750), Παναμάς (13.018),  Νότια Κορέα (11.402), Δανία (11.669), Σερβία (11.430), Μπαχρέϊν (11.804), Καζακστάν (11.308),  Τσεχία (9.286), Αλγερία (9.394), Νορβηγία (8.442), Ομάν (12.223), Νιγηρία (10.162), Αρμενία (9.492),  Βολιβία (9.592), Μαλαισία (7.857), Μαρόκο (7.833), Μολδαβία (8.360),  Αυστραλία (7.204), Γκάνα (8.070), Φιλανδία (6.859), Καμερούν (6.143), Ιράκ (6.868), Αζερμπαϊτζαν (5.662), Ονδούρα  (5.202),  Σουδάν (4.346), Γουατεμάλα (5.087), Λουξεμβούργο (4.019), Ουγγαρία (3.892), Τατζικιστάν (4.013),  Ουζμπεκιστάν (3.623), Γουινέα (3.706), Σενεγάλη (3.739),Ταϊλάνδη (3.082) ,Τζιμπουτί (3.354), DRCongo (3.195), Ακτή Ελεφαντοστού (2.951),

Η Ελλάδα με 2.919 κρούσματα βρίσκεται στην 81η θέση.

Γκαμπόν (2.655), Ελ Σαλβαδόρ (2.582), Βουλγαρία (2.519), Βοσνία (2.524), Κροατία (2.246),  Σκόπια (2.315), Αϊτή (2.124), Κούβα (2.083), Σομαλία (2.023), Κένυα (2.021), Εσθονία (1.870),  Ισλανδία (1.805),  Mayotte (1.934), Λιθουανία (1.678), Κυργιστάν (1.817),Μαλβίδες (1.829),  Νεπάλ (1.572), Σλοβακία (1.520),  Νέα Ζηλανδία (1.504), Σλοβενία (1.471),  Σρι Λάνκα (1.548),  Βενεζουέλα (1459), Ε.Γουινέα (1.306),  Γουινέα Μπισάου (1.256), Λίβανος (1.220), Μάλι (1.315),  Αλβανία (1.136)Τυνησία (1.077), Χογκ Κονγκ (1.080), Λετονία (1.066), Ζάμπια (1.089)Κόστα Ρίκα (1.084), Κεντρική Αφρική (1.069), Νότιο Σουδάν (994), Κύπρος (944), Νίγηρας (956),  Παραγουάη (995), Μπουρκίνα Φάσο (847), Αιθιοπία (1.063), Σιέρα Λεόνε (861), Νικαράγουα (759),  Ανδόρα (763)Ουρουγουάη (803),  Γεωργία (783), Ιορδανία (739),Τσάντ (778),  Σαν Μαρίνο (670), Μάλτα (616),  Μαδαγασκάρη (771), Channel Islands (560), Κονγκό (611),  Τανζανία (509),  Τζαμάικα (581), Μαυριτανία (530),  Sao Tome (483), Ταιβάν (441), Παλαιστίνη (435), Τόγκο (442),        Cabo Verde (435), Ουγκάντα (417),  Γαλλική Γουιάνα (384), Isl of Man (336), Μαυρίκιος (334),  Βιετνάμ (327),  Μαυροβούνιο (324), Ρουάντα (346),  Λιβερία (288), Eswatini (285), Υεμένη (323),  Μαλάουι (279),  Μοζαμβίκη (254), Μπενίν (232), Μιανμάρ (224),Μαρτινίκα (197), Νήσοι Φερόε  (187), Γουαδελούπη (161), Γιβραλτάρ (170), Μογγολία (179), Ζιμπάμουε (160).

Στην αναλογία θανάτων/διαγνωσμένων κρουσμάτων (θνητότητα), το Βέλγιο (16,2%) έχει το υψηλότερο ποσοστό, ακολουθούν η Γαλλία (15,53%), Ηνωμένο Βασίλειο (14,31%), Ιταλία (14,26%), Ολλανδία(12,93%),  Ουγγαρία (12.9%), Μεξικό (10,92%), Ισπανία (9,5%), Ινδονησία (6,33%), Βραζιλία(6,31)%, Ιράν (5,65%),  Κίνα (5,58%). Χαμηλότερα ποσοστά  Σαουδική Αραβία (0,53%), Ρωσία (1,02%), Χιλή (1,03%)  Αυστραλία (1,40%) και Ισραήλ(1,63%). Γερμανία στο 4,64% και  Νορβηγία,Τουρκία, Περού επίσης χαμηλά 2,7% , 2,76% και 2,89%  αντίστοιχα. Η Νότια Κορέα έχει 2,28%  και οι ΗΠΑ έχουν ποσοστό 5,9%.

Στην Ελλάδα το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται στο  5,94%.

Σε αναλογία νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις πρώτες θέσεις είναι  Βέλγιο 810 ,Ισπανία 580, Ιταλία 552, Ηνωμένο Βασίλειο 567, Γαλλία 441, Σουηδία 435, Ολλανδία 348, Ιρλανδία 331, ΗΠΑ 320, Ελβετία 222. Με τα χαμηλότερα ποσοστά Κίνα 3, Αυστραλία- Ινδία- Μαλαισία-Μπαγκλαντές- Σιγκαπούρη 4, Νότια Κορέα 5, Αφγανιστάν-Ινδονησία 6, ΠακιστάνΙαπωνία 7, Αίγυπτος –Φιλιππίνες 9, Κατάρ 13, Αργεντινή, Νότια Αφρική 12Σαουδική Αραβία 14, Κολομβία 15, Ρωσία 32,

Στην κατάταξη του αριθμού όσων ανάρρωσαν πλήρως, οι ΗΠΑ  538.569, η Γερμανία 165.200,η Ισπανία 196.958, η Ιταλία 157.507,η Βραζιλία 205.371, η Τουρκία 127.973,το Ιράν 118.848, η Ρωσία 171.883, η Κίνα 78.304,η Γαλλία 68.268, η Ινδία 91.621,ο Καναδάς 48.560,το Περού 66.447 ,το Μεξικό 56.638,η Ελβετία 28.300, η Χιλή 42.727,η Ιρλανδία 22.089, η Αυστρία 15.347,το Βέλγιο 15.887,το Ισραήλ 14.570, η Ν. Κορέα 10.363, η Δανία 10.240, η Ιαπωνία 14.147, η Σιγκαπούρη 21.699,η Ρουμανία 12.829, η Αυστραλία 6.582, η Μαλαισία 6.235, η Αίγυπτος 5.511, το Μπαχρέϊν 5.700, η Αργεντινή 4.788,η Ταϊλάνδη 2.945, το Ιράκ 3.044, η Ισλανδία 1.792, το Χονγκ Κονγκ 1.035. Στην Ελλάδα έχουν αναρρώσει πλήρως 1.374 ασθενείς.

Σχετικά Άρθρα

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

otavoice

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία – «Καμπανάκι» για τα αποθέματα νερού στην Αττική

otavoice

Πυρκαγιά στη Βρυσιά Ρόδου – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης μέρους της Χαν Γιουνίς για να επέμβει

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice

Πυρκαγιά στο Συκάμινο Ωρωπού – Βελτιωμένη η κατάσταση, μικρές διάσπαρτες εστίες

otavoice