OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Ωρωπού: “Φτάνει πιά!Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, για τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια στη Μαλακάσα εις βάρος των κατοίκων κατά την διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δομή μεταναστών.

Θύμα της αναίτιας επίθεσης που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος που βρέθηκε χτυπημένος στο οδόστρωμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Χθες, Κυριακή 31/05/2020 στη Μαλακάσα έλαβε χώρα μια μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του Δήμου Ωρωπού, που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων της Μαλακάσας. Μια εκδήλωση μαζική και μαχητική μεν, αλλά ταυτόχρονα και ειρηνική και συντεταγμένη.

Ο λαός του Ωρωπού διατράνωσε την απόφαση του να στηρίξει τους κατοίκους της Μαλακάσας στα δίκαια και δικαιολογημένα αιτήματα τους που έχουν μια κοινή συνισταμένη και μια κατάληξη, την διεκδίκηση της “χαμένης” τους ζωής. Η Δημοτική Aρχή ήταν εκεί σύσσωμη και μαζί με τους πολίτες συντάχθηκε στο κοινό σκοπό.

Όλα έδειχναν πως θα κυλήσουν ήρεμα και πως η συγκέντρωση θα στείλει τα μηνύματα της, θα ανανεώσει το ραντεβού για την επόμενη κινητοποίηση και θα διαλυθεί ειρηνικά. Δυστυχώς όμως οι δυνάμεις καταστολής είχαν διαφορετική άποψη. Όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν προς την Εθνική Oδό έκαναν αλόγιστη και επικίνδυνη χρήση χημικών και δακρυγόνων επιτιθέμενοι εναντίον μικρών παιδιών, οικογενειών και απλών φιλήσυχων πολιτών.

Από την μανία τους δεν “γλύτωσε” ούτε ο Δήμαρχος, αφού δέχτηκα προπηλακισμούς και χτυπήματα στην προσπάθεια μου αρχικά να μη γίνουν επεισόδια και στην συνέχεια να απελευθερωθούν συμπολίτες μας, που είχαν συλληφθεί αναίτια και χωρίς να έχουν δώσει καμιά απολύτως αφορμή.

Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μια “φλόγα” που έστειλε το μήνυμα της Μαλακάσας, σε όλη την Ελλάδα. Φανέρωσε το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος και είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα αποδώσει καρπούς στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων. Λύσεων μόνιμων και καθοριστικών που θα αποδώσουν δικαιοσύνη και θα επαναφέρουν την κανονικότητα και την ομαλότητα στην Μαλακάσα.

Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν σε διαρκή επαφή μαζί μου και μετά από δικιά μου διαβεβαίωση πως τα πράγματα είχαν εξομαλυνθεί και οι συγκεντρωμένοι είχαν αποχωρίσει δεν μετέβη στην Μαλακάσα όπως ήταν η πρόθεσή του.
Την πλήρη συμπαράσταση εξέφρασε από την πρώτη στιγμή και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός με τον οποίο είχα σήμερα συνάντηση στο Δημαρχείο Ωρωπού, παρουσία Αντιδημάρχων, για αναλυτική ενημέρωση της πολύ σοβαρής αυτής κατάστασης.

Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστέργιου και το Δ.Σ. καθώς και τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Γιώργο Μαρκόπουλο και το Δ.Σ. που με ανακοινώσεις τους στήριξαν και πήραν σαφή θέση υπέρ του λαού του Ωρωπού και κατά των αυθαιρεσιών των μονάδων καταστολής.

Το “Φτάνει πια” που χθες ακούστηκε αρκετές φορές δεν είναι πια πλεονασμός, ούτε ευφυολόγημα. Είναι ένα ρεαλιστικό και απόλυτα δικαιολογημένο σύνθημα, που δείχνει τόσο την αγανάκτηση όσο και την αποφασιστικότητα των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού να παλέψουν μέχρι να επικρατήσει η λογική και η πραγματικότητα και μέχρι η Μαλακάσα να αποδοθεί και πάλι στους κατοίκους της ανθρώπινη, ειρηνική, φιλήσυχη και ασφαλής.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ειρηνικά, μαχητικά και συντεταγμένα μέχρι την τελική δικαίωση.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ι.Ν: Ένταξη δύο πράξεων, προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ 2021-27

otavoice

Κ.Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία μας»

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Γιορτινό κλίμα στην Καλοκαιρινή Γιορτή των Τμημάτων Κολύμβησης

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Ψαχνών

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τιμήθηκε η μνήμη των καταδρομέων, Ν. Καβροχωριανού και Η. Τούλη

otavoice

Αναβιώνει και φέτος στον Χορτιάτη, το παραδοσιακό «Κουρμπάνι»

otavoice