OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Οι αιωνόβιες ελιές στην Αγγελάκη από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ριζική αλλαγή στην όψη της οδού Αγγελάκη στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης επέφερε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς αφαίρεσε τις προϋπάρχουσες λεύκες και φύτεψε αιωνόβια ελαιόδεντρα.

Τα ελαιόδεντρα που κοσμούν πλέον τον άξονα της Αγγελάκη αποτελούν δωρεά του επιχειρηματία και προέδρου της Πολιτιστικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Σταύρου Ανδρεάδη.

Επίσης, το σύνολο υψηλής αισθητικής που διαμορφώθηκε συμπληρώνει ο ιδιαίτερος φωτισμός ανάδειξης που εγκαταστάθηκε στην περιοχή.

«Θέλω να ζητήσω τα δέντρα αυτά να τα καλοδεχτούμε και να τα αγαπήσουμε. Αν αισθανθούν ότι τα αγαπούμε, θα βλαστήσουν, θα μεγαλώσουν, θα πρασινίσουν και τότε είμαι βέβαιος ότι θα μας ψιθυρίσουν στο αφτί πολύτιμα μυστικά », είπε ο κ. Ανδρεάδης.

Ο ίδιος μάλιστα δεν έκρυψε την ιδιαίτερη αγάπη του για τα συγκεκριμένα δέντρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ελαιόδεντρα είναι Ελλάδα». Ο Σταύρος Ανδρεάδης ανέφερε ότι είχε εντοπίσει αυτά τα δέντρα ξεχασμένα σε ορεινά χωράφια της Χαλκιδικής και από καιρό υπήρχε στο μυαλό του η σκέψη να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, η οποία και υλοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, που πρότεινε την τοποθέτησή τους στον άξονα της Αγγελάκη.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice