OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Γλυφάδας τιμά τον αείμνηστο Μητροπολίτη Παύλο

«Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου Α’». Αυτή θα είναι η ονομασία του δρόμου που οδηγεί στο νέο δημοτικό μας κοιμητήριο, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου για τον επί χρόνια Ιεράρχη της πόλης.

“Σήμερα γιορτάζουμε τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και τιμούμε τη μνήμη του πρώτου Μητροπολίτη της Γλυφάδας, του αειμνήστου Μητροπολίτη Παύλου. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα προχωρήσουμε και στην τελετή για την ονοματοδοσία του δρόμου που κατασκευάσαμε για το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας – για το οποίο και ο ίδιος αγωνίστηκε πολύ – σε οδό «Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου Α’» και για την τοποθέτηση της επιγραφής”, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος εκοιμήθη τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου 2019 σε ηλικία 76 ετών.

Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης.

Ήταν  πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική- Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους. Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας “Γιώτης”.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη απο την Ιεραρχια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002.

Σχετικά Άρθρα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για την απώλεια του Κων. Καραγάτσιου

otavoice

Αγγελούδης σε Μητσοτάκη: Να διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2034 ή του 2030

otavoice

Δήμαρχος Τήνου: Η «αντιπολίτευση» του κ. Σιώτου

otavoice

Η θέση του δήμου Αμοργού σε δημοσίευμα για το νερό

otavoice

Δ. Πατρέων: Σε επαγρύπνηση – Οδηγίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

otavoice

Δ. Σπάρτης: Με λαμπρότητα η τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης Μυστρά

otavoice