OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαλόνευ και Μπριλάκης κατέθεσαν ψήφισμα στην αμερικανική βουλή για την Αγιά Σοφιά

Οι βουλευτές Κάρολιν Μαλόνευ και Γκας Μπιλιράκης παρουσίασαν ψήφισμα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες και την Αγια Σοφιά, αναφέρει σε ανταπόκριση του από την Νέα Υόρκη ο ομογενής δημοσιογράφος του Hellas FM, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Το κείμενο που κατέθεσαν έχει ως εξης:
WASHINGTON, DC – Αντιπρόσωποι Carolyn B. Maloney (Νέα Υόρκη-12), συνιδρυτής και συμπρόεδρος του Congressional Caucus on Hellenic Issues, και Gus M Ο Bilirakis (FL-12), συμπρόεδρος του Congressional Caucus on Hellenic Issues, επανέφερε σήμερα το ψήφισμά τους που καλεί την Τουρκία να σταματήσει κάθε και κάθε δράση που παραβιάζει τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το ψήφισμα καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες και δικαιώματα όπως ορίζεται το διεθνές δίκαιο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Τουρκία έχει ζητήσει την ένταξη για περισσότερο από μία δεκαετία.
′′ Η απόφαση της Τουρκίας να ορίσει την Αγία Σοφία ως τζαμί αποτελεί ένα ακόμη ανησυχητικό σημάδι της στρατηγικής του Προέδρου Ερντογάν για να παίξει στα χέρια εθνικιστών παραβιάζοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της – στρατηγική που ομοίως έχει χρησιμοποιήσει για διακρίσεις εις βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η θρησκευτική ελευθερία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας που θα δεσμεύεται για την ειρήνη και την κατανόηση,” δήλωσε η βουλευτής Μαλόνεϊ. ′′ Οι θρησκευτικές διώξεις σε οποιαδήποτε μορφή είναι ηθικά ασυγχώρητες και παρουσιάζει επίσης μια κρίση ασφάλειας. Ως συνιδρυτής και συμπρόεδρος του Ελληνικού Καύκου, έχω καλέσει εδώ και καιρό την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να ξανανοίξει το Σεμινάριο της Χάλκης. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας των ΗΠΑ για προώθηση και προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως και να καταστήσει την Τουρκία υπεύθυνη για την εγκατάλειψη της υποχρέωσής της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργήσει τις διακρίσεις λόγω θρησκείας.
′ Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παραμείνουν συνεπείς στην επιβολή της προσδοκίας κοινών δημοκρατικών αξιών από τους λεγόμενους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης συνεπούς σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας,” δήλωσε ο βουλευτής Μπιλιράκης. ′′ Θα συνεχίσω να συμμετέχω στους συναδέλφους μου και να μιλάω για εκείνους των οποίων οι φωνές σιωπούν μέχρι την ημέρα κατά την οποία διορθώνεται αυτή η αδικία,” πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοιχτοί σήμερα 18 φάροι σε όλη τη χώρα

otavoice

Τήλος: Εντοπίστηκαν 59 αλλοδαποί – Επιχείρηση διάσωσης εγκύου

otavoice

Αναχαιτίστηκε ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Πλάκα Λιτοχώρου – Εκκένωση της περιοχής

otavoice

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice