OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πύρινη κόλαση στις Κεχριές-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες- Ζημιές σε σπίτια (βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλη την νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις  καθώς υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στις Κεχριές Κορινθίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, το πρωί της Πέμπτης ξημέρωσε χωρίς να υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες. Αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν στη μάχη κατάσβεσης 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Επίσης έχουν γίνει  αναφορές για ζημιές σε σπίτια ωστόσο μιας και ακόμη εντοπίζονται ενεργές εστίες δεν έχει ξεκινήσει κάποια καταγραφή για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. Συγκεκριμένα,οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος μίλησε το πρωί στο OPEN, τονίζοντας πως υπάρχουν ζημιές σε σπίτια αλλά ολοσχερώς δεν κάηκε κανένα σπίτι. ” Το βράδυ τα πεζοπόρα τμήματα δούλεψαν στον Άγιο Ιωάννη, ενώ έγιναν και αντιπυρικές ζώνες στις γύρω περιοχές. Στο Αλαμάνο δόθηκε μεγάλη προσοχή από την Πυροσβεστική να μην καούν κατοικίες κάτι που το πέτυχε, υπάρχουν όμως ζημιές σε κάποια σπίτια.”

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice