OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία-Απειλούνται χωριά

Μνήμες του 2007 ξύπνησαν στην Ηλεία. Δραματική είναι αυτή την ώρα η εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Γραμματικό Λαντζοϊου Ηλείας και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η φωτιά φαίνεται να είναι πλέον ανεξέλεγκτη  και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εκκενώσουν χωριά.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο πλησιάζει απειλητικά το χωριό Χελιδόνι και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο του χωριού, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται για τα χωριά  Καυκανιά και Πουρνάρι. Ο  μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος έχουν ζητήσει ενίσχυση των δυνάμεων, κυρίως των εναέριων κάτι που έγινε αποδεκτό και οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι ισχυρές..

Ήδη ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις που επιχειρούν και συνολικά στο έργο κατάσβεσης είναι 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα , τρία πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου , εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ και 5 ελικόπτερα.

“Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της πυρκαγιάς.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου στο μέτωπο της πυρκαγιάς και συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Πηγη φωτο-βιντεο patrisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice