OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γυαλιά καρφιά οι ΗΠΑ από την “επανάσταση” των Black lives Matter (βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται καθημερινά από τις ΗΠΑ με πρωτοφανή χρήση βίας από ομάδες εξαγριωμένων που καταστρέφουν ανεξέλεγκτα οχήματα της αστυνομίας, καταστήματα και δημόσια κτίρια. Η εξέγερση δείχνει να έχει στοιχεία καθοδηγούμενης αντίδρασης, στην οποία συμμετέχουν μέχρι και κακοποιά στοιχεία.

Η δολοφονία Φλόιντ δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση αυτά που συμβαίνουν σε δεκάδες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, μιας και η αμερικανική κοινωνία και το σύστημα θεωρούνται από τα πιο ελεύθερα σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελεύθερη έκφραση. Μπορεί να υπάρχει κατάχρηση βίας αλλά μην ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα δρουν μεγάλες ομάδες παραβατικές και ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν χτυπάνε με φυλετικά κριτήρια  αλλά όλους τους ανθρώπους.  Όπως και η φρασεολογία Τράμπ δεν δικαιολογεί αυτή την καθολική αντίδραση, ούτε επί θητείας του άλλαξαν τα κοινωνικά – οικονομικά δεδομένα.

Οι εικόνες δείχνουν μια πρωτοφανή μανία κατά της ίδιας της χώρας τους και δεν χαρακτηρίζει επαναστατημένους ανθρώπους που διεκδικούν δικαιώματα αλλά μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους που θέλουν να επιβάλλουν το χάος. Αναλυτές θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή σχετίζεται απόλυτα με την προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και θεωρούν ότι τα κίνητρα έχουν πολιτικό υπόβαθρο.

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου

otavoice

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης

otavoice

Πανελλήνιες 2024 – Βάσεις: Οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

otavoice

Ροδιά Τυρνάβου: Ήρωας ο ιερέας του χωριού – Έσβησε την φωτιά πριν εξαπλωθεί

otavoice

ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι με covid-19 την τελευταία εβδομάδα – 788 εισαγωγές

otavoice